Vettel missade träning efter krasch

Jenson Button snabbast i Turkiet

SPORTBLADET

Sebastian Vettel stod vid sidan av banan.
Då handlade det om Mercedes kraft.

Den tyske världsmästaren kraschade i regnet under den första träningen i Turkiet. Bilen var så pass skadad att mekanikerna inte klarade av att återställa den till det andra träningspasset.
– Detta är inte helt optimalt, men det är ingenting vi kan ändra på nu, säger världsmästaren till Motorsporttotal.

Ingen panik

Han lyckades köra fyra varv under fredagen innan han snurrade av i kurva åtta och kraschade i muren.
– Jag har tidigare varit med om fredagar när jag nästan inte har kört någonting och det ändå gått bra i loppet. Det finns ingen anledning att få panik, bilen fungerar riktigt bra här. Det kommer att vara väldigt jämnt, det ser man om man tittar på tiderna och det hade jag tid att analysera i dag. Allt som allt så ser det rätt bra ut.

Mercedes dominerade

När han stod i garaget och tittade på passet så var det bilarna med Mercedes motorer som dominerade. McLarens Jenson Button var snabbast på det andra passet med 1:26.456, vilket var ungefär två sekunder snabbare än fredagstiden i fjol.
– Efter det här loppet tror jag definitivt att jag kan säga hur jämnt det är mellan McLaren och Red Bull, säger Button till Motorsporttotal.
– Nu kan jag inte säga det, vi måste vänta till tävlingen på söndag. I Kina var vi närmare under loppet.
Tvåa under fredagens andra pass var Nico Rosberg (Mercedes/+0,065), före Lewis Hamilton (McLaren/+0,577) och Michael Schumacher (Mercedes/+0,607. Mark Webber, Red Bull var femma (+0,693), troligen hade han mycket bensin ombord.

Ferrari långt efter

Fredagens stora besvikelse var Ferrari, som trots flera uppdateringar av bilen inte nådde högre än plats sex (Felipe Massa), Fernando Alonso som blev stående med ett hydraulikproblem vid ett tillfälle och som också snurrade en gång var inte bättre än elva. Han var 1,613 sekunder efter Button.

ARTIKELN HANDLAR OM