Oslagbar Vettel tog ännu en pole

”Jag är väldigt nöjd”

Foto: AP
Startar först – igen.
SPORTBLADET

En bedrövlig fredag.

Ändå tycks Sebastian Vettel vara oslagbar.

Han flög fram till pole position.

I fredags så kraschade Sebastian Vettel sin Red Bull under den första träningen inför Turkiets GP. Han fick vattenplaning i regnet och bilen blev så illa skadad att han inte kunde köra under den andra träningen.

Men teamet fick ordning på bilen till den tredje träningen och till kvalet så var Sebastian Vettel återigen i en klass för sig.

Han tog sin fjärde pole på lika många lopp.

Valde ny taktik

– Jag är väldigt nöjd med resultatet. Vi hade vissa problem under morgonen, men lyckades lösa dem, vi hade ju lite att ta igen eftersom vi missade så mycket tid på banan i går, säger Sebastian Vettel under presskonferensen.

– Jag gillar verkligen den här banan och det var väldigt skönt att komma tillbaka i dag och hitta rytmen direkt och det var skönt att jag kunde spara däcken.

Eftersom banan i Turkiet är känd för att den sliter väldigt hårt på däcken valde Red Bulls båda förare valde en liten annan taktik än tidigare, de valde att avsluta med ett enda snabbt varv för att spara däck till loppet i morgon.

– Både Mark och jag valde bort det andra varvet. Det är en lite märklig känsla att stå i depån när de andra är ute på banan och kan slå din tid, själv kan du inte göra något annat än titta på och hoppas att tiden räcker, säger Vettel.

Leder VM

– De är dessutom väldigt viktigt att spara däcken här, men det var en väldigt märklig känsla att ta pole stående i garaget.

För Sebastian Vettel var det inget snack om saken, hans 1:25.049 var klart snabbast och hans teamkollega var fyra tiondelar bakom honom. Trea var Mercedes Nico Rosberg, det är hans bästa startsposition i år, och intill Rosberg står VM-tvåan Lewis Hamilton, McLaren.

– Jag tror att vi har ett väldigt tufft race framför oss i morgon och jag hoppas verkligen att radiotrafiken fungerar den här gången, säger världsmästaren Vettel och syftar på det senaste loppet i Kina när han inte hade någon kontakt med teamet under stora delar av loppet.

Tysken som leder VM satsar nu allt på att ta sin tredje seger fyra lopp, han står i första startled tillsammans med sin teamkollega och förra året slutade Vettels lopp i Turkiet med att de båda Red Bullbilarna körde i hop.

– Jag hoppas att det inte blir allt för mycket action i täten av loppet i morgon utan att det som händer, hände bakom oss, säger Sebastian Vettel som aldrig vunnit i Turiet.

Loppet startar kl 14.00.

ARTIKELN HANDLAR OM