Schumacher slagen av Rosberg – igen

Nico Rosberg och Michael Schumacher.
SPORTBLADET

Michael Schumacher gick till det sista kvalet.

Men fick ändå storstryk.

Av sin teamkollega.

– Det är otroligt härligt med en tredjeplats, säger Nico Rosberg.

Inför kvalet så pratades det om att Mercedes var på väg tillbaka och att både Michael Schumacher och Nico Rosberg hade en chans på en framskjuten startplacering.

Och återigen var det Nico Rosberg som förde fram tyskarna.

Han följde upp sin fjärde plats i från kvalet i Kina med en tredjeplats i Turkiet.

Lyckades spara däck

– Jag tycker att vi verkligen har kommit tillbaka på ett bra sätt med tanke på hur säsongen startade, säger Nico Rosberg på presskonferensen.

– Nu är vi närmare det ställe vi vill vara på och det är härligt. Vi fick till inställningarna bra, gjorde ett bra varv och lyckades spara däck. Det är vi väldigt nöjda med.

Keke Rosbergs son var återigen starkare än sin teamkollega Michael Schumacher i kvalet. Rosberg har vunnit samtliga kvaldueller i år och i Turkiet var han mer än en sekund snabbare än den tyske rekordmästaren.

Ska analysera kvalet

– Jag var klart långsammare än under den tredje träningen och jag skulle gärna vilja veta varför, säger Schumacher till Motorsportmagazin.

– Vi lyckades inte förbättra varvtiderna, jag hade inget fäste i Q3, jag halkade omkring på banan och hittade ingen rytm. Det var inget tekniskt fel och jag gjorde inte heller något fel bakom ratten, men jag saknade fäste. Det är himla synd eftersom jag gärna hade varit med och slagits med de fyra där framme.

Han ska nu analysera kvalet och det enda som han efter kvalet funderade över var däcken:

– Vi har ju märkt att det är olika kvalitet på däcken och ibland får man helt enkelt tag på dåliga däck. Det vore naturligtvis otur och jag hoppas att det inte var fallet, säger Schumacher.

– Vi får leta efter en förklaring och jag hoppas att det inte handlar om däcken eller att den sitter mellan ratten och förarstolen...

ARTIKELN HANDLAR OM