Vettel fortsätter dominera i VM

Tog tredje segern av fyra möjliga

1 av 9 | Foto: Getty
SPORTBLADET

1-1-2-1.

Det är F1 2011 och Sebastian Vettels resultat.

– Jag är otroligt lycklig, säger tysken.

Tysken som hade pole position i Turkiets GP styrde loppet i från start till mål. Han valde att köra med fyra depåstopp på en banan som går väldigt hårt åt däcken, men taktiken var helt rätt.

Starten avgörande

– Det var verkligen ett perfekt race och starten var avgörande. Den var riktigt bra och det var viktigt att få ett litet övertag på killarna där bakom. Vi fick väl mellan fyra och åtta sekunder vilket gjorde att vi kunde vänta på våra konkurrenter och reagera på deras strategier. Det gjorde mitt och vårt liv betydligt enklare, säger Sebastian Vettel på presskonferensen.

Den regerande världsmästaren var aldrig hotad utan vann före sin Red Bullkollega Mark Webber och Ferraris Fernando Alonso som tog sin första placering på prispallen i år.

– Jag är väldigt nöjd med det, säger den dubble mästaren som kör för Ferrari.

Började med krasch

För Sebastian Vettel började helgen i Turkiet med en krasch i regnet under den första träningen. Bilen var så förstörd att han inte kunde köra under den andra träningen, men han kom sedan tillbaka och var riktigt vass under lördagen då han tog pole och under loppet flöt han fram till sin tredje seger på fyra lopp.

– Jag tycker att vi har lärt oss läxan efter loppet i Kina senast och att vi har tagit ett steg framåt, säger Sebastian Vettel som aldrig tidigare vunnit i Turkiet.

Killen  som förra året bara var i ledningen av VM bara en enda gång - efter det sista loppet - har nu varit i ledningen sedan premiären i Australien.

– Det är alltid bra att ta så många poäng som  möjligt i början av säsongen, men vi får se vad som händer. Det är otroligt många lopp kvar och killen här (Fernando Alonso) kommer att ställa till problem, det såg vi redan förra året, säger Vettel.

– Nu måste vi behålla fokus.

Nästa race körs i Barcelona om två veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM