Ferrari långt efter men tror på seger

”Inte nöjda med tredjeplats”

Foto: AP
Fernando Alonso.
SPORTBLADET

Ferrari är långt efter.

Men Fernando Alonso tror ändå på seger:

– Jag är övertygad om att vi kan vara med och slåss om titeln

I Turkiet stod en Ferrariförare på prispallen för första gången i år. Det var Fernando Alonso.

Och nu hoppas han på att han är med och slåss om VM-titeln i år:

– Jag gillar att leka med siffror och när jag flög till Maranello efter tävlingen i Turkiet så gjorde jag en jämförelse mellan 2010 och 2011, säger han enligt Motorsportmagazin.

Då visade det sig att han har 13 poäng mer än förra året ( 41 i stället för 28), men avståndet till toppen är större än vad det var förra året.

– I fjol var jag 11 poäng efter i Shanghai, men jag vill gärna upprepa att jag låg 47 efter täten på Silverstone i juli och trots det var vi med och slogs om titeln, säger han.

Måste förbättra kvalet

Så det är 15 lopp kvar och Ferrari har absolut inte gett upp.

– Det handlar om resultaten, vi måste köra upp på pallen regelbundet och klarar vi det så kan vi vara med och slåss om titeln, säger Alonso.

– Pallplatsen var viktig för teamkänslan, det var skönt att se att vi kan nå resultat när vi arbetar hårt. Men vi får inte vara nöjda med en tredjeplats.

Framförallt måste Ferrari förbättra sig i kvalet, Red Bull och Sebastian Vettel har tagit pole i samtliga fyra lopp den här säsongen.

– Om vi startar i från tredje startled eller ännu längre bak så blir det svårt att slåss om pallplatser. Men vi har många järn i elden och jag hoppas att vi kan ta ytterligare ett par steg framåt i kvalet till tävlingen i Barcelona.

Den avgörs nästa helg.

ARTIKELN HANDLAR OM