'Schumis' ex-mentor vill att tysken slutar

”Det är dags att lägga av”

Foto: AP
Eddie Jordan tycker att Michael Schumacher borde lägga av.
SPORTBLADET

En krasch, tre kollisioner och inga poäng. Det var Michael Schumachers facit i Turkiet.

Därför anser experterna att han har gjort sitt:

– Det är dags att lägga av, säger Eddie Jordan.

Det var britten som tog Schumacher till F1 1991, då var han på väg uppåt och skulle bli tidernas mest framgångsrika förare.

Michael Schumacher vann sju VM-titlar innan han lade av – men efter tre år som pensionär kom han tillbaka.

I fjol förlorade han kvalduellen mot sin kollega Nico Rosberg med 15–4. I år ligger han under med 4–0, och efter loppet i Turkiet fick han vara med om ett trist jubileum – 25 lopp utan att stå på prispallen.

Det har aldrig hänt tidigare i hans karriär.

– Han kom inte tillbaka för att slåss om placeringar i mitten av fältet. Han drömde om att vinna igen och göra Mercedes till ett vinnande stall. Det har inte lyckats och jag skulle bli förvånad om han fortsätter efter den här säsongen, säger Johnny Herbert, som körde tillsammans med Michael Schumacher i Benetton.

’Inte skoj’

I Turkiet kraschade tysken med Renaults Vitalij Petrov redan på det andra varvet, en smäll som han tog på sig och som förstörde hans lopp. Sedan hann han med ytterligare tre kollisioner, gick i mål utan poäng och sa:

– Jag kan inte påstå att det här är så jätteskoj just nu.

Den meningen har naturligtvis fått ett efterspel. Och nu är det flera experter som råder honom att lägga av, och som också tror att han gör det, trots att han har kontrakt även över 2012.

– Jag har känslan av att det här loppet var en vändpunkt för honom. Jag anser att det är dags för Michael att lägga av. Det är som Muhammad Ali, han höll också på för länge, säger BBC:s expert Eddie Jordan.

– Han är mänsklig och väldigt uppriktig när han säger att det inte är roligt längre. Resultaten visar varför. Michael måste snart ta ett viktigt beslut.

Inga planer på pension

Mercedes stöttar fortfarande Schumi och via sin taleskvinna Sabine Kehm hälsar han att han inte har några funderingar på att lägga av:

– De där killarna borde känna Michael bättre än så. Han visar återigen att han är en fighter, säger Sabine Kehm.

– Att han är besviken efter ett sådant lopp visar att han fortfarande är engagerad.

Nästa lopp körs i Barcelona den 22 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM