Sutil skar fan i halsen med champagneglas

”Var en olyckshändelse”

Foto: ap
I blåsväder.
SPORTBLADET

F1-föraren Adrian Sutil är polisanmäld för misshandel.

Av en av höjdarna inom Renault.

Ingen av dem har berättat vad som hände – men nu berättar ögonvittnen om den blodiga festen.

Händelsen inträffade efter det att Lewis Hamilton tagit säsongens första seger i F1. Han vann Kinas GP och firade tillsammans med Force Indias Adrian Sutil på en nattklubb i Shanghai. Förarna drack champagne och vid bordet satt även ett par av de ledande personerna i från Lotus Renault, bland annat Eric Lux som arbetar för Renualts ägare Genii Capital.

Försökte skapa plats

Enligt tyska Bild som har pratat med ögonvittnen så hade nattklubben tilldelat den förre världsmästaren ett antal livvakter, men fansen tryckte på och Hamilton kände sig trängd. Därför försökte vakterna att skapa en större plats för Hamilton och enligt tidningen är det möjligt att Lux inte ville flytta på sig.

I det tumult som uppstod så var det en kvinna som spillde ut sin drink över Adrian Sutil, Eric Lux blandade sig i och ordväxlingen blev häftig.

Glaset gick sönder

Någonstans gick ett champagneglas sönder och Adrian Sutil skadade Eric Lux hals så illa att han tvingades uppsöka sjukhus. Den belgiske miljonären tvingades sy i hop såret på halsen och nu har han alltså polisanmält den tyske F1-föraren för misshandel och grovt vållande till kroppsskada.

– Det är självklart ingenting som man bara skakar av sig. Jag var där och jag vet vad som hände, jag vet att det var en olyckshändelse och att det absolut inte var min mening att skada honom, säger Adrian Sutil till Bild.

Enligt tidningen så hade Sutil tänkt hälla ut champagnen i ansiktet på Lux, men glaset gick sänder och skadan var ett faktum.

ARTIKELN HANDLAR OM