Schumacher jagar revansch i Barcelona

”Har många bra minnen”

SPORTBLADET

Fiasko i Turkiet och flera experter tyckte att det var dags för Michael Schumacher att lägga av.

Nu väntar Barcelona.

Och revansch?

Efter tävlingen i Turkiet drog sig Michael Schumacher tillbaka. Han missade i kvalet och racet förstördes efter en sammanstötning med Renaults Vitalij Petrov, en aktion som han själv tog ansvar för.

Han körde omkring mitt i fältet och var inblandad i flera dueller – och efter loppet erkände han att han inte alls hade roligt mitt i fältet utan gärna vill vara med i toppen.

Vändpunkt

Det uttalandet hos BBC fick flera kommentatorer och experter att prata om att det snart var dags för honom att lägga av.

– Jag har känslan av att det här loppet var en vändpunkt för honom. Jag anser att det är dags för Michael att lägga av. Det är som Muhammad Ali, han höll också på för länge, säger BBC:s expert Eddie Jordan.

– Han är mänsklig och väldigt uppriktig när han säger att det inte är roligt längre. Resultaten visar varför. Michael måste snart ta ett viktigt beslut.

Men inför tävlingen i Spanien så kommer Mercedes med flera uppdateringar och den tyske rekordmästaren vill bevisa att han fortfarande är att räkna med på banan där han hade vintertestets bästa tid:

Rosberg leder internt

– Jag har många bra minnen i från Barcelona och som stall har vi gjort flera förbättringar, det sporrar mig och ger min motivation en extra skjuts framåt, säger Schumacher i ett uttalande.

Hans stallkollega Nico Rosberg kan inte förstå snacket om att det är dags för Schumacher att lägga av:

– Varför? Han är den snabbaste stallkompisen som jag någonsin har haft, säger Rosberg till Sport Bild.

Keke Rosbergs son har ett klart övertag i kvaldueller, i år leder han med 4-0.

Även stallchefen Ross Brawn ger den sjufaldige världsmästaren sitt stöd:

– Jag är säker på att han inte hade så roligt under det sista loppet och det tog han till sig, ett sådant lopp trycker ner alla förare, säger Brawn till Autosport.

– Det är små små saker som gör att ha misslyckats och även om det är de som är avgörande så var han otroligt stark till sista kvalet i Turkiet. Det är alltså den lilla sista biten som saknas.

Ross Brawn är övertygad om att Michael Schumacher kommer att hitta rätt, bara de levererar en bättre bil och han får i hop sin körning:

– Om han hade varit långsam i från första början så hade man behövt oroa sig, säger Brawn.

– Men jag är inte orolig, han är fortfarande riktigt snabb.

ARTIKELN HANDLAR OM