F1-stjärnorna står på ”Schumis” sida

Sågad av experterna –
hyllas av kollegorna

SPORTBLADET

Experter och före detta förare tycker att Michael Schumacher ska lägga av.
Det gör inte kollegorna.
– Vinner han i helgen lär ingen kräva det nästa vecka, säger Sebastian Vettel.

Turkiets GP var riktigt tufft för Michael Schumacher, han gjorde misstag och körde runt mitt i fältet. Efteråt erkände han att han inte hade så roligt längre och genast så tyckte den före detta kollegan Johnny Herbert och hans före detta stallchef Eddie Jordan att han skulle fundera på att lägga av.

”Sätter stor press på mig själv”

– Jag har inga problem att ta den kritiken, jag sätter också en stor press på mig själv, säger Michael Schumacher till Sky.
– Men nu måste jag lägga det åt sidan och koncentrera mig på det arbete jag ska göra i bilen.
Han satsar målmedvetet mot tävlingen i Barcelona där han hade vintertestets snabbaste tid och i depåområdet har han fullt stöd:

”Vinner han kommer ingen fråga om han ska lägga av”

– Det snackas alltid så mycket, säger Sebastian Vettel till Motorsporttotal och han är övertygad om att tysken kommer att nå bra resultat framöver:
– Man bedöms alltid efter sitt sista lopp. Kanske var det inte hans bästa race i Turkiet, men om han vinner här kommer ingen att fråga om han ska lägga av innan loppet i Monaco nästa vecka. Självklart är det inte roligt när alla hackar på en, men han har varit med om tillräckligt mycket, mer än någon annan förare. Han vet hur han ska hantera det.

FAKTA

Så tycker andra F1-förare:

Nick Heidfeld, Renault:
– Jag tror inte att de unga förarna är så mycket bättre utan när Michael var som bäst hade han lätt kunnat konkurrera med dem. Så som han gjorde för ett par år sedan, men det blir inte enklare med åren. Det har med åldern att göra, men det är min personliga åsikt.

Lewis Hamilton, McLaren:
– Han ser både frisk och vältränad ut, jag tror inte att det har med åldern att göra. Det är något annat som gör att han inte är med och slåss i toppen. Men jag tillhör inte deras team och därför kan jag inte uttala mig om det, men faktum är att det är intressant att hålla koll på hur situationen utvecklar sig.

Jenson Button, McLaren:
– Jag vet inte om han är lika snabb som han var när han var som bäst, men det han väl inte heller. Han behöver nog lite tid innan han är i den positionen att han är nöjd med sig själv. I dag är det en extrem konkurrens mellan förarna, tillverkarna och teamen i F1 och jag har aldrig varit med om att det har varit så här hårt och då är det självklart inte så lätt för någon som varit borta i ett par år att komma tillbaka. I dag är det svårare än vad det var tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM