Webber snabbast i Barcelonas GP

Webber startar i pole

SPORTBLADET

Det tog sju månader.
Nu är Mark Webber tillbaka på pole.
– Nu vill jag ha en repris på förra året, säger Red Bull föraren.

Foto: Foto: AP
Mark Webber

Precis som vanligt den här säsongen så dominerar Red Bull kvalet. Men i Barcelona var det Mark Webber som var snabbast, han körde med KERS, vilket hans stallkompis Sebastian Vettel inte gjorde under de två avslutande omgångarna av kvalet, och var två tiondelar snabbare än tysken.
– Det var ett bra kval, vi visste att vi skulle ha lite marginal ner till de andra förarna och vi utgick i från att det var jag och Seb som skulle slåss om pole position, säger Mark Webber som vann i Barcelona förra året till internationell media.

”Bra fajt med Seb”

– Det avgörande varvet var riktigt bra och det var en härlig känsla att gå i mål och se att jag var etta. Det var en bra fajt med Seb, men det var en mycket bra dag för mig. Nu ska jag sova gott och koncentrera mig på morgondagen.

Detta var Mark Webbers första pole position sedan tävlingen i Belgien 2010 och det var första gången som Sebastian Vettel missade pole position 2011.
– Lite besviken är jag, men detta var ett steg framåt för teamet, absolut. Vi har förbättrat bilen, alla kommer till Barcelona med uppdateringar och nu kan vi se att våra fungerar som de ska. Den här banan passar oss och den passar bilen, säger Sebastian Vettel.

Vettels problem: KERS

– Men jag hade lite problem i Q2 och Q3, men Mark gjorde ett fantastiskt jobb.
Problemet Sebastian Vettel hade stavas KERS. Han kunde inte använda hybridsystemet under den andra och tredje kvalomgången.
– Det är den eviga storyn, säger Sebastian Vettel,
– Men arbetet med KERS går framåt och jag använde det inte i Q2 och Q3, men jag är säker på att jag kan använda mig av det i racet.
Bakom de två Red Bullförarna tog Lewis Hamilton, McLaren startplats tre och intill honom står Fernando Alonso, Ferrari.
Racet startar kl 14.00 i morgon söndag.

FAKTA

Resultat i kvalet till Barcelonas GP

1) Mark Webber 1:20.981

2) Sebastian Vettel 1:21.181

3) Lewis Hamilton 1:21.961

4) Fernando Alonso 1:21.964

5) Jenson Button 1:21.996

6) Vitaly Petrov 1:22.471

7) Nico Rosberg 1:22.599

8) Felipe Massa 1:22.888

9) Pastor Maldonado 1:22.952

10) Michael Schumacher Q2

ARTIKELN HANDLAR OM