Schumacher tystade kritikerna: ”Roligt”

”Schumi” sexa i Barcelona

SPORTBLADET

För en vecka sedan ville experterna att Michael Schumacher skulle lägga av.
I Barcelonas Grand Prix var han sexa.
– Det var riktigt roligt, säger den sjufaldige världsmästaren.

Tysken och hans Mercedes fick till en riktigt bra start i Barcelona. Han stod i tionde ruta, men var snart uppe på sjätteplats. En placering han höll in i mål.
– Jag kom i väg bra och fick naturligtvis hjälp av att mina konkurrenter gjorde mig en tjänst och lämnade mitten, säger Michael Schumacher till RTL.
– Jag kunde sticka in i mitten och det fungerade riktigt bra, jag var sexa in i den första kurva och det var en placering jag kunde hålla in i mål.

”Ett riktigt roligt lopp”

Han fick försvara sig mot sin teamkollega Nico Rosberg som var sjua i mål och som försökte attackera vid flera tillfällen under loppet.
– Det var ett riktigt roligt lopp, jag måste klarställa en sak och det var att jag hade roligt när jag körde i Turkiet också, Men det är inte roligt när man lägger ner mycket arbete och mycket möda och sedan så kommer inte resultaten, säger Michael Schumacher som nu slog sin teamkollega , men ändå inte är riktigt nöjd med bilen.

Fortfarande inte nöjd med bilen

– Balansen och pacen är inte så bra som den kan vara och bilen var inte heller så bra som vi hade hoppats på. Stundtals var det riktigt svårt att köra.
Däremot har han inga problem med att han blev varvad av de snabbaste bilarna:
– Nej, det spelar ingen roll, skrattar han.
– Det är inte så konstigt att man blir varvad med tanke på vilka varvtider vi lallade runt i.

ARTIKELN HANDLAR OM