”Ferrari måste ta sig en funderare”

Alonso varvad i Spanien
– trots en riktigt bra start

SPORTBLADET

Starten var sensationell. Fernando Alonso förde upp Ferrari i ledningen.
Men före mål var han varvad.
– Nu måste Ferrari ta sig en riktig funderare, säger den trefaldige mästaren Niki Lauda.

Den dubble världsmästaren var trea senast, det var Ferraris första pallplacering i år. Sedan kom Ferrari, precis som så många andra, med nya uppdateringar till Barcelona. Förhoppningen var stor och Fernando Alonso gjorde en sensationellt bra start.
Han hade ledningen i inledningen av loppet.

”Hårda däcken fungerade inte”

Men sedan försvann allt. Bilen hade stora problem med däcken och han var femma i mål, varvad av de fyra framför honom.
– De måste fundera på hur de ska få ordning på farten under loppet, säger den trefaldige världsmästaren Niki Lauda till Motorsportmagazin.
– Ferraris fall var riktigt stort eftersom de var i ledningen i början av racet. Men de hårda däcken fungerade inte alls tillsammans med deras bil. Men det handlar om bilen, när du inte har tillräckligt bra aerodynamik och för lite downforce så blir du så långsam.

”Gjorde ont att bli varvad”

Nederlaget var riktigt tufft för Ferrari:
– Det gjorde riktigt ont att bli varvad, säger stallchef Stefao Domenicali.
– Vi måste se till att leverera en bil som Fernando och Felipe kan köra med ända till slutet av racet, den ska inte bara kunna konkurrera under de första varven.
Det stora problemet för italienarna är att bilen har för dåligt downforce och tillsammans med de hårda däcken fungerade det inte alls. Ferraris förhoppning är nu att de mjuka och supermjuka däcken som ska användas de kommande tre loppen passar bilen bättre:
– Vi hade inte tillräckligt bra downforce, men vi trodde aldrig att vi skulle vara så långt efter toppen, säger Ferraris Pat Fry.
Nu har de bara tre dagar på sig att lösa problemet – redan på torsdag är det dags för förarna att sätta sig i bilen igen. Då inleds träningspassen inför Monacos GP.

ARTIKELN HANDLAR OM