VM-finalen kan skjutas fram

Mercedes: ”Måste tänka på våra anställda”

SPORTBLADET

Bernie Ecclestone vill flytta fram VM-finalen till december.
Det vill inte teamen.
– Vi är på väg att nå gränsen för vad vi kan kräva av våra medarbetare, säger Mercedes stallchef Ross Brawn.

Foto: Foto: AP
Ross Brown, Mercedes

För att få plats med Bahrains uppskjutna GP-lopp den här säsongen vill Bernie Ecclestone att den tävlingen ska köras den 30 oktober och att tävlingen i Indien flyttas fram.
F1-gurun vill att det sista loppet ska köras den 4 december, det vill säga den andra advent.
Det vill inte stallen.
– Som stallchef måste jag bry mig om mina anställda. De jobbar i ett ifrån slutet av januari till dess att säsongen är över och de har en enorm belastning, säger Mercedes stallchef Ross Brawn till Motorsporttotal.
– Om säsongen pågår in i december och börjar igen i slutet av januari så är det för mycket. Det gör både mina anställda och deras familjer arga och irriterade.

”Måste vara försiktiga”

Han gillar inte heller förslaget att de anställda skulle arbeta i skift som två team.
– Det gör de i NASCAR, men det har vi inte råd med, det går emot det avtalet som begränsar antalet medarbetare hos oss, säger han.
– Jag anser att vi måste vara väldigt försiktiga för vi är på väg att nå gränsen för vad vi kan kräva av våra medarbetare.
Formel 1-säsongen avgjordes under 17 race 2009 och i år har Bernie Ecclestone tänkt att det ska vara 20 lopp, det betyder att arbetsbelastningen för förare och teammedarbetare har ökat rejält och Renaults stallchef Eric Boullier håller med.

Synd om mekanikerna

– Vi måste tänka på våra mekaniker, de behöver också vara lediga någon gång säger han.
– Men jag är ännu mer orolig över att vi får allt mindre tid på oss att arbeta på bilarna under vintern. Vi måste hela tiden ändra våra planer.
Den 3 juni förväntas FIA ta ett beslut om det blir någon tävling Bahrain eller inte den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM