Hamilton: Jag håller en högre nivå än alla andra

”Det är helt normalt och väldigt logiskt”

SPORTBLADET

Lewis Hamilton är övertygad.
Han är den bäste F1-föraren världen.
– Jag håller en högre nivå än alla andra, säger han.

Foto: Foto: AP

McLarens VM-tvåa har redan vunnit ett VM; men han har också haft ett par säsonger med tunga motståndare. I år är han tillbaka i toppen och har hittills varit den förare som kunnat utmana Sebastian Vettel.
Men själv anser han att han är betydligt bättre än så:
– Jag tror absolut inte att jag håller samma nivå som de andra förarna i startfältet, jag ligger helt enkelt på en mycket högre nivå, säger britten till tyska Welt am Sonntag.

”Det som F1 handlar om”

– Det är helt normalt och väldigt logiskt. Den som inte gör det kan inte heller tro på att han kan slå alla andra förare och bilar i rätt ögonblick. Alltså måste man vara bäst av de bästa. Det är det som F1 handlar om.
Hamilton förklarar vidare genom att ge en passning till sin före detta stallkompis, numera Ferrariföraren Fernando Alonso:
– Alla förare tror att han är bäst. Fråga Fernando. Han, precis som jag och alla andra förare är övertygad om att han kör på en högre nivå än alla andra.

VM-titeln inte körd

Britten är övertygad om att han fortfarande har en god chans att vinna sin andra VM-titel, detta trots att han bara har en seger i år samtidigt som Sebastian Vettel, Red Bull har fyra:
– Det är en lång säsong och kom i håg att Sebastian gjorde ett par graverande fel redan förra säsongen och de gjorde att VM var helt öppet ända till sista loppet, säger Hamilton och fortsätter:
– Det är inte bara Sebastian som dominerar just nu utan hans Red Bull är tekniskt långt före oss och det kan bli en tuff säsong för mig.
Vidare förklarar han att Red Bull har hittat ett flyt medan Ferrari och McLaren just nu letar runt bland en massa olika tekniska lösningar.
Nästa tävling körs i Monaco på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM