Red Bull fortsätter ha problem

Kan skippa KERS i Monaco

SPORTBLADET

Red Bull har haft problem med KERS.

Därför funderar stallet på att inte använda det i Monaco.

Ett beslut tas i kväll.

Under hela säsongen har Red Bulls båda förare haft stora problem med hybridsystemet KERS, i premiären vann Sebastian Vettel utan det, i Kina kan just KERS ha varit en anledning till att han tappade segern eftersom systemet inte fungerade som det skulle.

Saknas lång raka

I Monaco där det inte finns någon riktigt lång raka så funderar nu fjolårets världsmästare och de nuvarande VM-ledarna på att hoppa över KERS.

– Det är ingen dum fråga, säger föraren Mark Webber till internationell media.

– Vi tar ett beslut efter de tvåförsta träningarna.

KERS ger 82 hästkrafter extra när föraren trycker in en knapp och på en trång stadsbana utan långa rakor så ger det inte så mycket, däremot väger systemet en hel del och utan blir bilen naturligtvis lättare.

Måste vara försiktiga

Så varför släpa vikt om man inte har någon fördel av det?

– Vi måste dock vara försiktiga för banan här förändrar sig mycket under helgen och de första två träningarna är egentligen ingen bra måttstock på hur det ser ut de kommande dagarna, säger Webber som vann i Monaco förra året.

– Sedan är naturligtvis däcken en fråga, precis som säkerhetsbilen. Här kan du bli hjälpte eller stjälpt av den. Jag hoppas att det är killarna som förtjänar det som står på pallen på söndag och att det blir ett helt normalt race.

ARTIKELN HANDLAR OM