Alonso gav svar på tal

Var snabbast på träningen i Monaco

Foto: AFP
Fernando Alonso.
SPORTBLADET

Varvad i Barcelona. Snabbast i Monaco.

Fernando Alonso ger svar på  tal.

i Barcelona tog Fernando Alonso starten och hade ledningen under inledningen av loppet, men i mål var han varvad och Red Bull vann återigen.

Men i Monaco, bara ett par dagar senare så verkar han trivas bättre.  Den dubble världsmästaren körde in på torsdagens snabbaste tid (1:15.123).

– I Monaco handlar det mest om att få en bra känsla i bilen, ju mer man har av den varan ju mer vågar man riskera, varv efter varv, säger Fernando Alonso i ett pressmeddelande.

- Det verkar som om vi är bättre här än vad vi varit på de andra banorna, men vi ska vara lite försiktiga i våra prognoser för vi vet inte hur mycket bensin de andra har haft ombord. Anledningen till att vi ser bättre ut här är rätt enkel, aerodynamiken har inte samma betydelse här och det gör att vi inte måste lida så mycket. På en bana som inte är så snabb så är det andra faktorer som överskuggar de svagheter som vi har.

I Monaco är det traditionsenligt två träningar på torsdagen och fredagen är ledig. Under det andra passet var Lewis Hamilton, McLaren tvåa en tiondel efter Alonso och ytterligare en tiondel efter britten var Mercedes Nico Rosberg.

– Jag trivdes i bilen redan på morgonen och jag kunde attackera mer och mer, bilen reagerade bra och det kändes bra. Jag är nöjd, men detta var bara den första dagen. Det är mycket möjligt att Red Bull håller tillbaka lite innan kvalet och lördagen kommer att bli betydligt tuffare eftersom minsta lilla fel bestraffas direkt.

Sebastian Vettel, Red Bull, var snabbast av deras förare, men han var bara femma. Tysken som dominerat säsongen har aldrig vunnit i Monaco och satsar självklart allt mot att ta sin femte seger för säsongen:

– Det har varit en bra dag, säger VM-ledaren till Motorsporttotal.

– Däcken fungerade bra, de verkade hålla rätt bra och det är jätteviktigt. Det verkar som om de supermjuka däcken kommer att vara bäst i kvalet. De verkar vara lite snabbare och man kan också få ut en riktigt bra varvtid med dem.

I morgon fredag är det paus i Monaco. F1 kör vidare på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM