”Man måste vara galen för att köra”

Vettel om att lyckas i Monaco

SPORTBLADET

Sebastian Vettel har vunnit det mesta – men inte på gatorna i Monaco.

Där är det bara en sak som gäller:

– Här måste man vara galen för att köra fort, säger världsmästaren.

Han  har vunnit fyra av årets fem lopp och har haft pole position i fyra av fem lopp.

Senast, i Barcelona, hade han det inte, men vann i alla fall. Nu har F1 flyttat till Monaco och i dag är det kval inför en av årets svåraste tävlingar.

Måste köra på gränsen

– Bilen har känt riktigt bra, men i Monaco är det andra lagar som gäller. Gör du ett fel så straffas du direkt, säger Sebastian Vettel på presskonferensen inför helgens F1-lopp.

– Du måste köra bilen precis på gränsen i 78 varv, det är det som är nyckeln. Det är roligt, men det medför också stora risker. Här måste man vara lite galen för att köra riktigt fort.

Aldrig vunnit

Sebastian Vettel har aldrig vunnit i Monaco, i fjol var han tvåa bakom sin teamkollega Mark Webber och inför säsongen var det två lopp som tysken ville vinna i år, hemmaloppet på Nürburgring och det klassiska loppet i Monaco.

– För mig är det full fart framåt, precis som vanligt säger den 23-årige tysken och påpekar att pole position är extremt viktig i Monaco där gatorna är smala och det är näst intill omöjligt att köra om.

– Startpositionen är väldigt viktig och kan avgöra loppet, för här är det väldigt svårt att köra om. Men även kvalet är en utmaning eftersom det är mycket trafik på banan och svårt att få ett fritt varv.

Kvalet startar kl 14.00.

ARTIKELN HANDLAR OM