Sergio Perez kraschade svårt

Klarade sig mirakulöst från allvarliga skador

SPORTBLADET

F1-föraren Sergio Perez kraschade svårt i Monaco.

Smällen var så kraftig att han inte ta sig ur vraket själv.

– Det var en svår chock för mig, säger stallkompisen Kamui Kobayashi.

Saubers Sergio Perez hade tagit sig till den sista av de tre kvalomgångarna till Monacos GP, men när det var lite mer än två minuter och 20 sekunder kvar så kraschade han svårt. Han tappade kontrollen över bilen vid utgången av tunneln, på samma ställe som Vitalij Petrov, Renault, Vitantonio Liuzzi, HRT och Nico Rosberg, Mercedes, kraschat under träningarna.

Teamet fick inget svar

Bilen for in i muren, fortsatte vidare, missade avåkningszonen och kraschade i en framförvarande mur.

Sergio Perez rörde sig inte i cockpit och Saubers pressavdelning meddelade att de försökte kontakta honom via radion, men inte fick något svar.

Föraren fördes vidare till Princeese Graqce Hospital och där lämnades ett lugnande besked, han var vid medvetande och kunde svara på frågor. Undersökningen visade att han inte hade några frakturer, men att han har drabbats av en mycket kraftig hjärnskakning.

Kommer inte till start

– Vi är alla lättade över att läkarna säger att Sergio efter omständigheterna mår helt okej, säger Saubers tekniske direktör James Key till Motorsportmagazin.

– En sådan fruktansvärd krasch var en chock för alla i teamet. Vi är otroligt glada över att han inte har ådragit sig några svårare skador. Nu ska vi undersöka vad som egentligen hände.

Det finns ännu ingenting som tyder på att det var en teknisk defekt som orakade olyckan. Sergio Perez tillbringade natten på sjukhus och kommer inte till start i Monacos GP.

ARTIKELN HANDLAR OM