Sebastien Vettel fortsätter dominera

Tog pole i Monaco

SPORTBLADET

Sebastian Vettel har pole.

Igen.

Men den framgången överskuggas av Sergio Perez fruktansvärda krasch.

– Jag är väldigt glad över att starta först, men mest glad är jag över att Sergio verkar vara okej, säger Sebastian Vettel.

Foto: Foto: AP
Sebastian Vettel tog pole – som vanligt.

Den tredje kvalomgången till tävlingen i Monaco avbröts när det var två minuter och 26 sekunder kvar. Saubers Sergio Perez kraschade illa efter tunneln, på nästan exakt samma ställe som Nico Rosberg, Mercedes, förstörde sin bil under den sista träningen. Det var för övrigt den fjärde kraschen på ungefär samma ställe den här helgen.

Pole position viktig

I Monaco är pole position otroligt viktig eftersom det är svårt att köra om på den träniga stadsbanan och kvalet var en kamp mellan McLaren och red Bull. Lewis Hamilton, McLaren inledde kvalet bra, men i det avgörande ögonblicket fick Sebastian Vettel, Red Bull till ett prefekt varv (1:13.556 ), samtidigt som Lewis Hamilton tvingades avbryta sitt snabba varv sedan Sergio Perez kraschat.

Kvalet återupptogs när bilvraket var bärgat och banan städad, men ingen kunde hota Sebastian Vettel.

– I Monaco är det alltid tufft att kvala och man måste ge allt under varje kvalperiod. jag förberedde mig bra, körde bra i Q1 och Q2, men fick sedan till allt helt perfekt i Q3. Jag är väldigt glad över att starta först, men mest glad är jag över att Sergio verkar vara okej, säger Sebastian Vettel på presskonferensen

Första gången i Monaco

– De är skönt att ha pole eftersom det är väldigt viktigt här.

Jenson Button, McLaren hade den näst snabbaste tiden och var fyra tiondelar bakom tysken och som trea startar fjolårets vinnare Mark Webber, Red Bull.

För Sebastian Vettel är det första gången han har pole i Monaco, ett race som den regerande mästaren aldrig har vunnit.

– Jag skulle inte ha något emot att vinna i morgon, men det är  ett väldigt långt race och det är lite som att spela på kasino. Det kan hända så mycket under 78 varv och i år kommer vi att ha många fler depåstopp än tidigare och då kan ett givet resultat ändras i den sista minuten, säger Vettel.

– Pole position är väldigt viktigt, men det finns inga garantier inför loppet. Nu måste vi ge allt vi kan.

Tysken har vunnit fyra av fem lopp i år, morgondagens tävling startar kl 14.00.

ARTIKELN HANDLAR OM