Mark Webber snabbast i kvalet på Silverstone

Australiensaren trivs i Storbritanniens GP

SPORTBLADET

Regeländringen till trots.
Red Bull fortsätter att dominera – med båda bilarna i första startled.
– Nu har vi en bra chans att vinna, säger Mark Webber som har pole.

Foto: Getty Images

Inför loppet på Silverstone så handlade nästan allt snack om den nya regeländringen. Om att Renault som tillverkar motorerna till Red Bull först fått dispens att bryta mot reglerna, men att FIA under förmiddagen avslog deras ansökan.
Den kom in för sent.
Mercedes däremot fick dispens, men trots allt snack så lyckades Red Bull ta de båda första startplatserna till morgondagens race, Mark Webber har pole position före VM-ledaren Sebastian Vettel.

– Jag tycker att teamet skött allt bra, jag har koncentrerat mig på att köra. Detta är ingenting nytt, varje år är det någonting som det snackas om och de senaste veckorna har det handlat om detta, säger Mark Webber till internationell media.

Red Bull utmanades

– Jag tycker att det är otroligt jobbigt för fansen, hur ska de kunna förstå alla regler och förändringar när inte ens vi förare gör det? Jag tycker att man borde kunna lösa detta mellan säsongerna och låta oss göra upp på banan.
I och med att Red Bull tog pole igen så har teamet startat först i samtliga lopp den här säsongen, men på Silverstone blev teamet verkligen utmanat. Det regnade stundtals och konkurrenterna var betydligt närmare än tidigare. Under avslutningen av den sista kvalomgången hade det österrikiska stallet lite tur eftersom regnet föll över banan vilket gjorde att flera av konkurrenterna inte fick till något allvarligt sista försök.

”Inget lätt kval”

– Det var väldigt svåra förhållanden, det regnade på olika delar av banan och det var svårt att se var det var vått och var det var torrt, säger VM-ledaren Sebastian Vettel som var tvåa.
– Det var inget lätt kval och det var synd att jag inte fick något sista varv på grund av regnet, jag hade gärna utmanat Marks tid en gång till. Men detta var ett riktigt bra resultat för oss och med tanke på allt snack som har varit var det skönt att visa att vi behåller ledningen och att vi kan vara snabba. Vi har en bra segerchans, men jag tror att det blir ett tufft race för däcken och som jag ser det är det öppet.

”Vi har aldrig varit så nära”

På den tredje startrutan står Fernando Alonso som var tvåa senast. Hans Ferrarikollega Felipe Massa startar som fyra och Ferrari har inte varit så nära Red Bull tidigare under året. Nu skiljde det ungefär en tiondel.
– Jag är väldigt nöjd, detta är årets bästa kval och vi har aldrig varit så nära tidigare, då handlade det om en sekund och nu är det bara en tiondel, säger Fernando Alonso.
– De nya delarna fungerar bra och nu hoppas jag att vi kan göra ett bra lopp och pressa Red Bull ordentligt.
Tävlingen startar kl 14.00 på söndag.