Depåtrubbel kostade Sebastian Vettel segern

”Den bakre domkraften bröts av och bilen föll i marken”

SPORTBLADET

En domkraft gick sönder i depån.

Det kan ha kostat Sebastian Vettel segern.

– Fram till depåstoppet hade vi allt under kontroll, säger han.

Tysken som leder VM startade i från ruta två, men i starten gick han om sin teamkollega Mark Webber som hade pole. Han hade sedan kommandot och såg ut att själv kunna bestämma hur Storbritanniens GP skulle sluta.

Men ett problem i depån kostade honom segern.

Tvingades lyfta bilen två gånger

– När Sebastian kom in i depå för andra gången så lyfte vi upp bilen precis som vanligt, säger Red Bulls stallchef Christian Horner.

– Sedan bröts den bakre domkraften av och bilen föll i marken. Då var vi tvungna att hämta den domkraft som vi hade i reserv och på grund av det så förlorade vi flera värdefulla sekunder. Det var väldigt olyckligt och vi ska självklart analysera det som hänt.

Ferraris Fernando Alonso var också han i depå och kunde ta över ledningen, den behöll han sedan ända in i mål.

– Vi fick lyfta upp bilen två gånger och tappade riktigt mycket tid. Jag tvingades släppa en plats till Lewis Hamilton också och hade sedan svårt att komma förbi. Däcken slets väldigt fort när jag låg bakom Hamilton och det var därför som jag snart gick in i depå igen. Det gav oss i alla fall en placering och jag var tvåa i mål.

Behöll pallsviten ändå

I och med andraplatsen behöll han sin svit. Han har fortfarande inte varit sämre än tvåa under något lopp den här säsongen och räknar man med de avslutande tävlingarna förra året så blir den sviten ännu längre.

– Vi var inte tillräckligt aggressiva när vi hade ledningen, det kostade oss lite tid och depåstoppet gick inte alls som det skulle. Det var lite små misstag här och där, säger Sebastian Vettel.

– Men allt kan inte vara perfekt varje dag och vi måste acceptera att Ferrari slog oss i dag och det var en rättvis seger. Den senaste tiden har Ferrari visat att det är starka under loppen och det har förbättrat sin bil. Nu måste vi också fortsätta det arbetet, jobba hårt och se till att vi kan slå dem igen.

Webber fick order att hålla igen

På de sista meterna hotades han av sin teamkollega Mark Webber som fick order av teamet att hålla avståndet in i mål. Teamorder är inte längre förbjudet och Mark Webber förklarade den uteblivna omkörningen med:

– Både Sebastian och jag hade dåliga däck, alltså....

Sebastian Vettel leder nu VM före stallkompisen Mark Webber och Ferraris Fernando Alonso är trea. Tio lopp återstår av säsongen