Alonso och Massa kvar med Ferrari

Har varit många rykten

Foto: AP
Felipe Massa och Fernando Alonso fortsätter köra för Ferrari även nästa säsong.
SPORTBLADET

Fernando Alonso och Felipe Massa.

Det heter Ferraris förare även 2012.

Efter det att Fernando Alonso vunnit i England och Felipe Massa fortfarande inte hittat tillbaka till formen så har det spekulerats i om Massa får lämna stallet. Mark Webbers namn har nämnts och även Saubers Sergio Perez, som ska testa för Ferrari i september, har sagts vara aktuell.

Felipe Massa har inte vunnit något lopp sedan 2008 och i år har han förlorat kvalkampen mot sin teamkollega med 9-0. Han ligger dessutom klart efter Fernando Alonso i VM-sammandraget.

Men det gör ingenting, presidenten Luca di Montezemolo har fullt förtroende för honom:

- Den senaste tiden har det varit många rykten, men våra förare heter Fernando Alonso och Felipe Massa även nästa säsong, säger di Montezemolo till italienska Sky.

Han säger att det inte är ”förarna som är problemet” utan säger att det är bilen som ännu inte är tillräckligt bra.

- På 70-talet bidrog förarna och bilarna med ungefär  lika stor del när det gällde bilens prestanda, i dag är det inte så. Bilen spelar en betydligt större roll än tidigare. Om man ser till de 30 procent som föraren bidrar med så gör Alonso och Massa en stor skillnad båda två. Båda två ger alltid lite extra.

Efter segern på Silverstone är Ferrari nu förhoppningsfulla inför tävlingen i Tyskland den kommande helgen. Där vann stallet förra året och tron på en VM-titel finns kvar:

- Alonso gör rätt när han fortsätter att tro på VM-titeln, hoppet är det sista som överger människan, säger Luca di Montezemolo.

ARTIKELN HANDLAR OM