”Jag kunde inte gjort det bättre”

Webber tog hand om 'pole'

SPORTBLADET

Mark Webber är tillbaka.

I pole position.

– Efter det varvet kände jag att nog ingen skulle kunna ta mig, säger han.

– Jag kunde inte gjort det bättre.

Foto: AFP
Mark Webber

Men det var riktigt nära att Red Bulls förare fick stryk i kvalet till Tysklands GP. Han var bara fem hundradelar före Lewis Hamilton, McLaren, som även han fick till ett nästintill perfekt varv på Nürburgring.

Detta var Mark Webbers andra pole i rad, han var snabbast i kvalet till Englands GP för två veckor sedan och det är även hans andra pole i rad på Nürburgring.

– Det verkar som om vi är i bättre form igen och den här banan passar mig inte allt för illa heller, säger Mark Webber på presskonferensen.

– Kvalet gick riktigt bra, bortsett från i Q2 där jag inte fick till det. Killarna har gjort ett otroligt jobb med bilen och vi fick verkligen allt att stämma. När jag körde in efter mitt varv så kände jag att det nog inte var någon som skulle kunna ta mig. Jag kunde inte ha kört ett bättre varv. Jag låg på gränsen och det är en härlig känsla när man inser att ingen kan köra snabbare.

Hamilton: ”Ett av de bästa varv jag kört”

Men han var långtifrån överlägsen, McLarens Lewis Hamilton som haft ett par tunga månader visade att han och teamet är tillbaka. Med ett par uppdateringar i bilen så körde han in på startplats två – inte alls långt bakom Webber.

– Det går inte att köra bättre än vad jag gjorde. Teamet har gjort ett otroligt jobb med bilen och ingen, varken jag eller någon i teamet hade kunnat tro att bilen skulle vara så bra som den var. Vi underskattade den rejält. Det är en otrolig känsla just nu och det här varvet var nog ett av de bästa varv som jag någonsin har kört, säger mästaren från 2008.

– Jag trodde aldrig att bilen skulle kännas så bra, att balansen skulle vara så perfekt. Jag är väldigt nöjd med uppdateringarna och jag hade aldrig vågat drömma om att vi skulle vara så nära Red Bull.

Vettel missade första startled

Österrikarnas andra bil, den som rattas av mästaren Sebastian Vettel, kvalade in som trea. Det är första gången på 15 lopp som tysken inte står i första startled.

– Det är klart att jag gärna hade varit där, men det var tufft. Jag är inte missnöjd, jag hittade inte balansen i bilen igår och även om det var bättre i morse så räckte det inte. Jag kunde ha varit lite snabbare, men det var inte så mycket som saknades. Det bästa är att jag har en bra känsla för bilen, säger VM-ledaren som inte varit sämre än två i något lopp den här säsongen.

”Inte omöjligt från startplats tre”

Även om regnmolnen hängde tunga över Nürburgring så klarade sig förarna utan regn under kvalet, men enligt väderleksrapporterna ska det regna under söndagen.

– Man vet aldrig med vädret här. Vi vet att regnet kommer, säger Sebastian Vettel.

– Frågan är väl när och hur mycket det regnar. Det är viktigt att göra ett bra lopp, jag ser fram emot det och jag ska verkligen ha skoj på hemmaplan. Målet är att vinna och det är inte omöjligt ifrån startplats tre.

Loppet startar som vanligt klockan 14.00