Button segrade i Ungern

Regn försvårade det rejält för förarna på banan

SPORTBLADET

Jenson Button körde sitt 200:e race i Ungern.

Han avslutade det som en vinnare.

- Det är en fantastisk känsla, säger britten.

I Ungern brukar det vara varmt och torrt, men i år var det kallt och blött. Det passade Jenson Button perfekt. Britten tog sin första GP-seger i Ungern 2006. Den gången regnade det.

Det gjorde det i år igen och Jenson Button som startade i från position tre gjorde ett perfekt taktiskt lopp.

- Jag vann ju mitt första lopp i karriären under liknande förhållanden här och att få göra det igen är fantastiskt. Jag vet inte varför, men jag gillar verkligen att köra under de här förhållandena, säger McLarens Jenson Button på presskonferensen,

-  Det var en bra taktik, det var viktigt att vi valde den hårdare gummiblandningen så tidigt i loppet. Vi har haft en fantastisk helg och jag är otroligt tacksam för att alla i stallet har lagt ner så mycket tid och arbete på den här bilen att vi håller den nivån som vi gör nu.

Hamilton tappade efter krock

Tävlingen inleddes i regn och ännu en regnskur under den andra delen av loppet ställde till det för förarna. Lewis Hamilton, McLaren, tog ledningen på det tredje varvet och såg ut att ha ett grepp om loppet fram till dess att han snurrade av på det 47e varvet. Då gick Jenson Button förbi och eftersom Lewis Hamilton kom tillbaka på banan på ett lite farligt sätt och var nära en kollision med Paul di resta, Foce India, så straffades han med att köra igenom depån en gång extra.

Hade bra koll på materialet

Det gjorde att Lewis Hamilton ramlade ner i resultatlistan och att Jenson Button kunde köra mot seger i sitt 200:e lopp. Han vann före VM-ledaren Sebastian Vettel, Red Bull och Fernando Alonso, Ferrari.

- Jag kände redan i slutet av den första stinten att jag kunde hålla bra koll på mina däck samtidigt som andra förare hade stora problem. Jag märkte under andra halvan av loppet at jag fortfarande kunde pressa de framför, att jag hade mer att ge och när Lewis Hamilton gick in i depå så var jag tre sekunder bakom honom. De följande varven tog jag en sekund per varv på honom, säger Jenson Button som körde sitt 200:e GP-lopp.

- Bilen fungerade otroligt bra och jag kände att det bara var en tidsfråga innan jag skulle ta honom. Jag märkte att han hade problem med bilen, men det hade inte jag. Jag hade roligt hela tiden. Från start till mål.

Semester för F1-förarna

För Red Bulls del är det nu tredje loppet i rad utan seger, men för Ferrari och Fernando Alonsos del så är det fjärde loppet i rad på prispallen.

- Jag är rätt övertygad om att vi har tagit mest poäng i juli även om vi inte gillar när det är så kallt, säger Fernando Alonso.

- Så jag hoppas på att det blir en riktigt varm höst så att vi kan fortsätta vår jakt.

Sebastian Vettel utökade sin ledning i VM när F1 nu tar semester. Nästa lopp körs i Belgien den sista helgen i augusti.