Vettel utan seger igen

Hade problem i Ungerns GP

Foto: Scanpix
Sebastian Vettel kom tvåa i Ungern.
SPORTBLADET

Sebastian Vettel var bara tvåa i mål.

Men han var den stora vinnaren.

Han höll sina tuffaste konkurrenter bakom sig.

Tysken hade pole position och tog ledningen i loppet, men ett misstag redan på det tredje varvet gjorde att Lewis Hamilton, McLaren, tog sig förbi honom.

- Jag hade problem med intermediatsen. Jag pressade, men tappade bilen i den andra kurvan och jag klarade inte av att rädda den. Det var väldigt halt, säger Sebastian Vettel på presskonferensen.

- Jag körde med supermjuka däck i början och de slets väldigt hårt. Jag hade velat gå in i depå tidigare, men det är lätt att säga efteråt.

Trots problemen så kämpade sig tysken i mål som tvåa.

Men det var en andraplats som gjorde att han utökade sin ledning i VM. Han var efter Jenson Button, men de som ligger närmast efter honom i VM-sammandraget var alla efter honom i mål.

- Den sista stinten kände jag att jag fick släppa Jenson. När det var 20 varv kvar hade jag visserligen farten i bilen, men jag hade vissa problem med bromsarna och jag visste inte hur hårt jag kunde köra. Jag kände att en andraplats var viktig, och ville inte riskera den för att slåss om segern. Jag känner att vi hade vinsten inom räckhåll och nu måste vi jobba ännu hårdare framöver, McLaren är riktigt bra och vi måste komma tillbaka ännu starkare efter semestern.

F1 har nu sommarlov, det betyder att fabrikerna stänger under en viss tid och alla har tid att återhämta sig till omstarten i Belgien den sista helgen i augusti.

- Ser jag till mästerskapet så var det ett bra race i Ungern, vi hade många av våra svåra konkurrenter bakom oss, säger Sebastian Vettel.

- Samtidigt så är det en lång väg kvar och när man ser på loppet i efterhand så ser man också hur snabbt saker kan förändras. Vi får inte vara nöjda nu, vi måste komma tillbaka till toppen.