Vettel rycker i totalen

Foto: Scanpix
Sebastian Vettel leder stort i sammandraget före tvåan.
SPORTBLADET

Sebastian Vettel är i stor ledning.

Men konkurrenterna har inte gett upp.

- Jag har aldrig varit så bra som nu, säger Fernando Alonso.

Efter elva av nitton lopp leder den regerande världsmästaren i från Red Bull VM med sina 234 poäng, tvåa är teamkollegan Mark Webber (149 poäng) och trea är Lewis Hamilton, McLaren (146) först därefter följer Ferraris Fernando Alonso (145).

Nu börjar sommarlovet och från och med i dag är fabrikerna stängda i två veckor, men det hindrar inte Vettels motståndare från att se framåt:

- Sebastian har ingen konkurrent som är mer envis än vad jag är, säger Lewis Hamilton till tyska Bild.

- Jag har vunnit VM och jag är sugen på fler titlar. Kanske är jag mer motiverad än vad någon annan förare i F1 är.

Även Fernando Alonso är beredd att attackera från och med tävlingen i Belgien den sista helgen i augusti.

- Jag anser att jag aldrig har varit så bra som jag är nu, säger han enligt Motorsporttotal.

- VI är Ferrari och vi har en skyldighet till alla de miljoner fans som vi har över hela världen. Vi måste alltid ha målet att vara bäst. Vi kan inte säga att vi ska köra ytterligare åtta lopp och att vi inte ens funderar på VM-titeln.

Han lovar att han och stallet satsar allt på att göra en lika fantastisk upphämtning som de gjorde förra året och att ingen inte kommer att ge upp, inte så länge han har en teoretisk chans att vinna mästerskapet.

- Vi har ett öga på VM-titeln så länge det finns en liten chans att vi kan ta den. Självklart är det så att vi måste vinna nu och hoppas att Vettel gör misstag eller att han får andra problem, säger Alonso.

Vi ska försöka vinna så många lopp som möjligt, men vi måste också vara realister. Situationen i VM är som den är, men vid flera tillfällen har vi sett hur snabbt saker och ting kan förändras.

ARTIKELN HANDLAR OM