Ferraris kupp: Hämtar in sex experter från McLaren

Fry blir ny teknisk direktör

Foto: SCANPIX (OBS! MONTAGE)
SPORTBLADET

Ferrari satsar mot VM-titeln.

Med en tuff värvningskupp.

Italienarna har lockat över sex av McLarens medarbetare.

För Ferrari var 2010 ett misslyckande, Fernando Alonso hade ena handen på VM-pokalen inför finalen, men han förlorade den till Sebastian Vettel. 2011 skulle italienarna ta sin revansch, men de hade inte en chans. F1-scenen dominerades av Red Bull.

Därför reagerar Ferrari.

Stallet har bytt ut sin tekniske chef och värvat fem experter från McLaren.

– Vi har ingen tradition när det gäller aerodynamiken, sa Ferraris president Luca di Montezemolo nyligen till the F1Times.com.

Därför valde Ferrari att värva Pat Fry från McLaren och anställa honom som ny teknisk direktör.

Blir viktiga kuggar

Vid sidan av honom har det italienska stallet anställt ytterligare fem av McLarens tidigare medarbetare, Giacomo Tortora, Rupad Darek, Chris Heal, Lawrence Hodge och Bdukoski Martin. Samtliga har arbetat med aerodynamik hos McLaren och är nu viktiga kuggar för Ferrari inför säsongen 2012.

– De är först när vi ser resultatet efter det första kvalet som vi vet svaret, men vi kan redan nu se tendenser som gör att  det känns som om vi kan vara optimistiska och att vi gör ett bra jobb, säger Ferraris stallchef Stefano Domenicali till Autosport.

– Vi försöker att se framåt och förändra organisationen när det gäller våra idéer och det sättet som vi arbetar på i fabriken, vindtunneln och simulatorn. Det gör att vi är bättre förberedda och jag känner min optimistisk. Sedan är det så klart att vi inte får något resultat förrän vi jämför oss med de andra under det första loppet, men vi är övertygade om att vi arbetar i rätt riktning.

Säsongens första F1-tester inleds den första veckan i februari.