”Måste vara mycket bättre – från start”

McLaren ska utmana Red Bull
– och har lärt sig fjolårsläxan

Foto: AFP
Jenson Button.
SPORTBLADET

Målet är att utmana Red Bull.

Men då måste McLaren vara bäst. Redan nu.

– Vi måste vara mycket starkare under inledningen av säsongen än vad vi var förra året, säger Jenson Button.

Trots att McLaren var det enda teamet som kunde hota Red Bull under de första åtta loppen av säsongen så var det inte tillräckligt bra. Sebastian Vettel tog sex segrar på de åtta första loppen samtidigt som Lewis Hamilton och Jenson Button tog var sin.

Men problemen startade redan under vintern, McLaren kom med den nya bilen först till det andra testet och väl under förberedelserna inför säsongen insåg stallet att den lösning de hade kring avgasrören inte var tillräckligt tillförlitlig.

”Måste starta bättre”

I stället tvingades de till en förändring av bilen inför det första loppet och trots att de under säsongen tog in mycket mark på Red Bull så förlorade de kampen mot österrikarna – eftersom de var för långt efter redan under vintern.

– Vi måste vara bättre under starten av årets säsong, det bara måste vi. Det är för att vi ska kunna göra det svårare för dem (Red Bull), säger Jenson Button enligt TotalRace.

– I fjol så var det vintern som var vår stora svaghet och vi måste arbeta hårt för att det inte ska hända igen.

Vann näst flest lopp

Under säsongen gjorde sedan McLaren ett bra jobb och var det stall som vann näst flest lopp efter Red Bull.

– Vi är fortfarande inte tillräckligt snabba, men vi slog dem vid upprepade tillfällen så det är klart att vi kan slå dem, men de ligger fortfarande lite före oss och det är det övertaget som vi ska försöka övervinna under vintern.

Säsongen startar med tester i februari och det första loppet avgörs i Australien den 18 mars, då står Jenson Button på startlinjen för 209:e gången.

ARTIKELN HANDLAR OM