'Schumis' fuskanklagare gripen – körde på sitt ex

”Inte första gången...”

Foto: AP
Jos Verstappen.
SPORTBLADET

F1-föraren Jos Verstappen har arresterats.

För att han medvetet körde på sin ex-tjej med bilen.

– Det var säkerligen inte första gången han gjorde så, säger offret.

Den före detta F1-föraren med meriter från Stewart, Minardi och Benetton, där han var stallkompis med Michael Schumacher, har överlämnat sig själv till polisen. Han var efterlyst för att han hade misshandlat sin före detta flickvän och sedan lämnat platsen.

Det var klockan 03.30 natten till onsdag som polisen fick larmet i den holländska staden Roermond, skriver tidningen 'Algemeen Dagblad'. Den 39-årige Verstappen ska då ha kört på sin före detta flickvän med bilen och sedan lämnat henne skadad på platsen. Hon fördes sedan med ambulans till sjukhuset, hon var blåslagen och hade flera stora skrubbsår.

överlämnat sig till polisen

Den 24-åriga tjejen gjorde en polisanmälan och den holländska polisen bekräftar att Verstappen själv överlämnat sig till polisen.

Förhållandet mellan 24-åringen och Jos Verstappen har varit stormigt, hon gjorde en anmälan mot honom i november och enligt egna utsagor är hon rädd för att han ska hämnas på henne. Verstappen däremot hävdar att incidenten i november enbart handlade om en diskussion.

– Det stämmer, jag har gjort en polisanmälan, säger den före detta flickvännen som vill vara anonym till tyska RTL.

– Men detta är säkerligen inte första gången som han gjort något sådant. Hans före detta fru är bevis nog på att det är något som pågått under en längre period.

2009 åtalades Jos Verstappen för att ha misshandlat sin före detta fru Sophie Kumpen och han dömdes för att han hotat henne med sms och för att han struntat i ett besöksförbud.

ARTIKELN HANDLAR OM