”Har inte tappat farten”

Kimi är ”inte oroad” inför Formel 1-comebacken...

Foto: AP, lotusrenaultgp.com
SPORTBLADET

Den 23 januari är han tillbaka.

Då kör Kimi Räikkönen F1 igen.

– Jag tror inte att jag har förlorat någon snabbhet, säger han.

Den 23-24 januari lär det vara mycket uppståndelse kring Circuit Ricardo Tormo i Valencia, Spanien. Då ska Kimi Räikkönen köra F1 igen, för första gången sedan säsongsfinalen 2009. Han ska göra det i en Renault 30 från 2010 skriver Autosport.

Bilen har nu hunnit bli två år gammal och därför omfattas den inte av testförbudet, den nya Lotusen kommer först till de officiella testerna som sker i inledningen av februari. Testet kommer inte heller att genomföras med de däck som ska användas under säsongen utan Pirelli levererar speciella demodäck till testet.

”Måste lära mig däcken”

– Den viktigaste uppgiften som jag har framför mig är att lära mig de nya Pirellidäcken. Det är en stor skillnad på dem och på de som jag redan har kört med, säger Kimi Räikkönen.

– Jag tror egentligen inte att jag har tappat farten, utan det svåraste kommer att vara att få upp däcken till rätt gräns, men jag är inte speciellt oroad.

Förra veckan var han i Lotus/Renaults fabrik i Enstone, Storbritannien, och testade ut sin sits. Nu är han redo för de första testerna och den första veckan i februari finns Kimi Räikkönen med när det första officiella testet med de nya bilarna startar.

Det är en dag som många F1-fans väntat mycket, mycket länge på.