Sprintlegendaren ska hjälpa Williams

”Vi kan kapa tiondelar”

Foto: SCANPIX
SPORTBLADET

Williams F1 tar hjälp i depån.

Av friidrottslegendaren Michael Johnson.

– Vi kan nog hjälpa dem att tjäna tiondelar, säger OS-medaljören.

Frank Williams och hans stall har haft en bedrövlig säsong, den sämsta på mycket länge och F1-teamet tog bara fem poäng på hela förra säsongen.

Det var 645 färre än Red Bull som vann VM-titeln.

Nu behöver det klassiska brittiska stallet all hjälp de kan få och ska därför förkorta sina depåstopp.

Med hjälp av Michael Johnson.

”Kan kapa tiondelar”

– Jag är övertygad om att den kunskapen och erfarenheten som de som jobbar hos mig har och som har hjälpt ett antal idrottsmän inom amerikansk fotboll, Premier League och OS-idrotter även kan hjälpa Williams F1-team att kapa hundradelar, kanske även tiondelar i depån, säger Michael Johnson till AP.

Amerikanen som länge hade världsrekorden på både 200 och 400 meter, samt vann dubbla OS-guld i Atlanta 1996 och ytterligare ett guld på 400 meter i Sydney fyra år senare har eget företag som sysslar med just träning. Han har varit ett F1-fan sedan han såg Belgiens GP på Spa 1990 och det var även då som han träffade stallchefen Frank Williams första gången.

”Är väldigt intresserad”

– När jag träffade Michael nyligen så förklarade han hur hans företag hade specialiserat sig på att förbättra idrottsmännens prestationer och jag är väldigt intresserad av att veta hur han kan hjälpa vårt stall och det verkar som om vi har många gemensamma intressen, säger Frank Williams till nyhetsbyrån.

– Michaels idrottsliga resultat talar för sig själva och de metoder som han använde för att bli världens snabbaste man kan man absolut ta med sig in till vår arena.

Williams F1 har vunnit 113 GP-lopp och stallet har vunnit konstruktörstiteln sju gånger, men stallet har inte vunnit ett lopp sedan 2004 och den senaste VM-titeln tog Jac Villeneuve 1997.