Senna blir andra- förare i Williams

Presenterades i dag

Foto: SCANPIX
Bruno Senna.
SPORTBLADET

Bruno Senna är klar för F1.

Han kör för Williams 2012.

Därmed står både Adrian Sutil och Rubens Barrichello utan förarplats.

Ayrton Sennas systerson Bruno Senna får stanna i F1. Han har ett rejält sponsorpaket med sig, enligt italienska Autosprint så handlar det om 17,8 miljoner amerikanska dollar och om två sponsorer till stallet och nu blir han stallkompis med Pastor Maldonado hos Williams.

– Det kommer att bli väldigt intressant att köra för ett stall där min morbror redan har kört, säger Bruno Senna till motorsporttotal.com.

”Uppleva gamla minnen”

– Framför allt är det så att det finns folk i stallet som redan har arbetat tillsammans med Ayrton. Förhoppningsvis kan vi uppleva vissa gamla minnen igen och även få nya minnen. Jag vill också tacka för det stöd som jag har fått i från mitt land genom att köra hem riktigt bra resultat. Det är det som tagit mig dit där jag är i dag. Jag är väldigt stolt över att komma från Brasilien och jag är mer motiverad än någonsin, nu vill jag verkligen visa vad jag kan.

Ayrton Senna körde för Williams under 1980-talet och han anses av många vara tidernas bästa F1-förare. Den trefaldige världsmästaren körde även för Williams när han omkom under ett F1-lopp på Imola 1994, han är därmed den senaste föraren som omkommit i samband med ett F1-lopp.

Bruno Senna började sent med motorsport, han startade på allvar som 20-åring eftersom hans mamma helst inte ville att han skulle gå i sin morbrors fotspår.

”Har visat sin talang...”

– Men han har visat vilken talang han har, både i F3 och GP2. Han vart tvåa i GP2 2008 och han vann i Monaco och i regnet på Silverstone. Han har inte haft helt perfekta förhållanden under sin tid i F1 och därför har det vart svårt för honom att leverera på en jämn nivå, säger stallets ägare Frank Williams.

– Därför var det nödvändigt för oss att tillbringa mycket tid tillsammans med honom, vi ville se vilken potential han har. Det har vi gjort både på banan och i simulatorn. Han har snabbt utvecklats och han har också visat att han är villig att lära sig mer. Vi ser fram emot att se den talangen i vår bil.

Det betyder att F1-äventyret troligen är över För Rubens Barrichello. Han hade hoppats på att köra en 20:e säsong, men nu finns bara en enda förarplats kvar. En plats hos HRT.

– Jag kommer inte att köra för Williams i år men jag önskar min vän Bruno Senna allt gott, säger Barrichello.

Även för Adrian Sutil kan F1-karriären vara över, han hade också hoppats på att få förarplatsen hos Williams.