Uppgifter: Barrichello byter F1 mot Indycar

Veteranen på väg att
bryta sitt löfte

Foto: AP
SPORTBLADET

Rubens Barrichello lovade sin fru han aldrig skulle köra på de amerikanska ovalerna.

Men nu tycks F1-karriären vara över.

Och då ska han ändå testa Indycar.

Efter 19 år tvingades han lämna F1 sedan Williams valt att ge hans yngre landsman Bruno Senna företräde i kampen om en förarplats.

Rubens Barrichello, som vunnit 11 GP-lopp, sa nyligen att han inte alls var intresserad av att köra i den amerikanska Indycar-serien.

”Kommer inte att leta...”

– Jag kommer inte att leta efter någonting just nu, kanske ska jag bara ta ett år tillsammans med familjen, sa han nyligen.

– Efter det så tror jag nog inte att min passion för fart och höga hastigheter låter mig vara stila längre. Men en sak är säker, jag kommer inte att köra på amerikanska ovalbanor det har jag lovat min fru och det löftet kommer jag att hålla.

Ska testa för KV Racing

Men Rubens Barrichellos nära vän Tony Kanaan kör Indycar och nu meddelar nyhetsbyrån AP att Barrichello ska testa för KV Racing där just Kanaan och även den före detta F1-föraren Takuma Sato kör.

Enligt AP, som citerar en källa med bra insyn i testet, så ska Barrichello testa och upptäcka IRL under två dagar. Testet ska ske på Sebring i Florida i början av nästa vecka och enligt tyska Auto, motor und Sport är Barrichello just nu på semester i Florida med familjen.