Räikkönen: ”Jag trodde det skulle gå snabbare”

SPORTBLADET

Kimi Räikkönen är tillbaka.

I form.

Redo för comebacken.

– Jag trodde att det skulle gå snabbare i en F1:a än vad det gjorde, säger han.

Foto: Foto: AFP
Tillbaka Kimi Räikkönen tillbaka i en F1-bil igen under testerna i Valencia.

Förra veckan hade Kimi Räikkönen två privata testdagar i Valencia. De var första gången sedan säsongsfinalen 2009 som han satt i en F1:a igen och han körde en Renault R30 från 2010 som inte omfattas av testförbudet. Totalt körde han 666 km och Lotus, som tidigare hette Renault, var väldigt nöjda med honom.

Själv var den före detta världsmästaren också nöjd.

Mycket nöjd.

”Kändes rätt normalt”

– Jag hade förväntat mig att det skulle kännas som om det gick ännu snabbare än vad det gjorde, säger Räikkönen till BBC.

– Okej, Valencia är kanske inte den snabbaste banan som finns, men allt kändes rätt normalt.

Under två år har Kimi Räikkönen kört i rally-VM och han hade räknat med att det skulle vara än betydligt större skillnad mellan hur han upplevde hastigheten i en rallybil och i en formelbil.

Men så var det inte.

– Jag hade förväntat mig att det verkligen skulle kännas att jag körde fort när jag tryckte gasen i botten, men den känslan hade jag bara en gång, säger Kimi Räikkönen som inte heller hade några problem med fysiken under testet.

– Jag känner mig inte alls stel i nacken. Jag hade trott att jag skulle ha betydligt större bekymmer med nacken, men jag känner absolut ingenting.

Lotus nya bil presenteras nästa vecka

F1-föraren som tidigare kört för bland annat McLaren och Ferrari säger att han tycke att det är kul att köra F1 igen. Nästa vecka presenteras Lotus nya bil och den sjunde februari är det dags för de första testerna.

– Självklart ska vi försöka att ta ut max ur bilen vid varje tävling, men vad det betyder är svårt att säga just nu, vi måste vänta och se hur bilen känns under testerna, säger Kimi Räikkönen.

– Men alla förutsättningar för att vi ska kunna bygga en riktigt bra bil finns. Det är ingenting som saknas.

Säsongen startar i Australien den 18 mars, innan dess genomför teamen tre officiella tester.

ARTIKELN HANDLAR OM