Skulle tystas med ”tiotals miljoner”

Sutil erbjöd F1-bossen pengar för att lägga ner åtalet

SPORTBLADET

F1-stjärnan Adrian Sutil riskerar ett långt fängelsestraff efter att ha skurit ett nio centimeter långt jack i Lotus-bossen Eric Lux hals med ett champagneglas.

Nu säger 29-åringen själv att han gjort allt han kan för att få Lux att lägga ner åtalet.

– Jag erbjöd honom tiotals miljoner, säger Sutil enligt AP.

Adrian Sutil står åtalad för grov misshandel mot Lotus-stallets (tidigare Renault) delägare Eric Lux i samband med Lewis Hamiltons segerfest efter triumfen i Shanghais Grand Prix den 17 april i fjol. Enligt åtalet ska 29-åringen ha skurit Lux med ett champagneglas i halsen så allvarligt att F1-bossen tvingades sy över två dussin stygn för att läka det nio centimeter långa jacket.

”Hotade att krossa mig”

Domstolen ska ha erbjudit Sutil ett års villkorlig fängelsedom mot att tysken erkände men fick nobben. Nu anklagar Sutil i sin tur Lux för att ha kommit med ”märkliga erbjudanden” som inkluderade ”stora summor pengar” för att lösa tvisten utanför domstolen.

– Han hotade med att krossa mig och se till att jag hamnar i fängelse för en lång tid framöver, sade Sutil på måndagen till domstolen i München enligt AP.

”Är hemskt ledsen”

Enligt AP sade Sutil, som förra säsongen körde för Force India men nu saknar team, att han erbjöd Lux ”tiotals miljoner” och en större donation till välgörenhet men fick nej.

– Jag är hemskt ledsen och ville inte att det här skulle hända. Det var en olyckshändelse, sade Sutil.

Lux hävdar i sin tur att det infekterade bråket hade kunnat lösas med en mer ärlig ursäkt.

– Jag förväntade mig att han skulle komma till Luxemburg och be mig om ursäkt. Ett telefonsamtal räcker inte, sade Lux.

ARTIKELN HANDLAR OM