Ett år efter skräckkraschen – Kubica tillbaka bakom ratten

... och nu är Ferrari intresserat

Foto: SCANPIX
Robert Kubica.
SPORTBLADET

Ett år efter olyckan är Robert Kubica tillbaka. Nu kör han bil igen.

Och hans comeback stöttas av Ferrari.

Det har nu gått nästan ett år sedan den dåvarande Ranultföraren körde rally i Italien.  Under tävlingen kraschade ha så illa att han skadade både arm och ben på höger sida svårt och det var mycket nära att han tvingades amputera en arm. Han missade hela förra säsongen och han kommer inte heller att stå på startlinjen när årets säsong startar den 18 mars.

Men efter ett antal operationer efter olyckan och ytterligare ett benbrott är han nu tillbaka.

Robert Kubica har kört bil igen.

Inte fullt återställd

Visserligen handlade det om en vanlig personbil – han körde en Renault Megane med automatisk växellåda, skriver omnicorse.it.

Det verkar som om läkningen av den svårt skadade högerhanden går framåt igen, även om det kommer att ta tid innan den är helt återställd.

Enligt Robert Kubicas manager Daniele Morelli räknar de med att rehabiliteringen tar ytterligare 90 dagar, nu ägnar han ungefär fem timmar om dagen åt rehabilitering och i slutet av april hoppas racerföraren och hans manager att de ska ha en klarare bild över hur de ska gå vidare för att komma tillbaka till F1.

Ferrari intresserade

I Italien pratas det återigen om att Ferrari är intresserade av polackens tjänster framöver och enligt omnicorse.it är stallet berett att ge honom ett F1-test redan till sommaren.

Om nu den återstående rehabiliteringen går enligt planen så vill Ferrari låta honom testa en två år gammal Ferrari i juni, vilket inte strider mot testförbudet, och Ferrari skulle i så fall även kunna få ett par kilometer med den nya motor (1.6 V6-Turbo) som ska användas i F1 från och med 2014.