Schumacher lägger av

”Jag har bestämt mig för att avsluta min F1 karriär”

1 av 28
Michael Schumacher vårdas nu i sitt hem.
SPORTBLADET

Michael Schumachers F1-karriär är över.

Den sjufaldiga mästaren lägger av.

– Jag ångrar inte min comeback, säger han.

2010 kom Michael Schumacher tillbaka till F1 efter tre års paus. Han skrev på ett treårskontrakt med Mercedes och sa att målet var att ta en ny VM-titel, men han och Mercedes har varit långt ifrån den formen.

Stallet har i år lyckats ta en seger genom Nico Rosberg medan Michael Schumacher har än så länge inte varit bättre än trea, i Valencia tidigare i somras. Han har haft svårt att konkurrera med sin teamkompis och Mercedes meddelade i fredags att man inte förlänger hans kontrakt.

Istället ska Lewis Hamilton bilda förarpar med Nico Rosberg nästa säsong och för Schumacher betyder det nu att F1-karriären är över.

– Jag har bestämt mig för att avsluta min F1 karriär efter årets säsong och jag gör det nr jag fortfarande kan konkurrera med de bästa i världen, citeras han av motorsportmagazin.

– Det gör mig stolt och därför har jag hellre aldrig ångrat min comeback. Jag kan vara nöjd med det som jag har presterat de senaste tre åren och med att jag hela tiden har lyckats förbättra mig.

Har varit tveksam

Men samtidigt är det så att han länge varit osäker på om han ska fortsätta över sin 44:e födelsedag.

– De senaste månaderna har jag inte varit helt säker på om hag har den motivation och den energi som krävs för att fortsätta i ett eller två år till och det är inte min grej att fortsätta med något om jag inte är helt övertygad om att det är rätt, säger Mercedesföraren som vunnit fem VM-titlar med Ferrari och två med Benetton

– När jag nu har tagit beslutet att lägga av så känns det som en befrielse. Det är trots allt så att jag har ambitionen att inte bara delta utan att vara med och slåss om segrar och det är trots allt så att lusten att köra också blir större när man kan vara med och kämpa om pallplatser.

Efter det att Mercedes meddelade att hans kontrakt inte förlängs så har det spekulerats i om han möjligen ersätter Sergio Perez som lämnar Sauber för McLaren, men nu står det alltså klart. Det återstår bara sex lopp av Michael Schumachers F1-karriär.

I helgen kör F1 i Japan och Schumacher kommer att flyttas tillbaka tio platser i starten  eftersom han straffats för en kollision som han orsakade i Singapore för två veckor sedan

FAKTA

Michael Schumacher

Ålder: 43

Stall: Mercedes

Nation: Tyskland

F1-premiär: Med Jordan i Belgiens GP 1991

Första seger: Belgiens GP 1992

VM-titlar: Sju. Benetton 1994 och 1995, Ferrari 2000-2004.

Avslutade sin första del av karriären  när han lämnade Ferrari 2006, återkom med Mercedes 2010.