Omkörda - men nu svarar Ferrari

 – Det kommer stora och viktiga förändringar.

Foto: REUTERS
Fernando Alonso leder VM med fyra poäng när fem lopp återstår
SPORTBLADET

Avståndet har krympt.

Till fyra ynka poäng.

Nu kommer Ferraris svar:

 – Det kommer stora och viktiga förändringar.

Ferrari och Fernando Alonso har inte haft pole position sedan Tysklands GP i juli, Alonso har inte heller vunnit något lopp sedan dess. Efter sommarlovet har stallet istället tappat i jämförelse med konkurrenterna och efter två tredjeplatser och två brutna lopp har Fernando Alonso visserligen ledningen i VM.

Men han är bara fyra poäng före Sebastian Vettel och nu återstår bara fem lopp av årets säsong.

– Vi hade något bättre tempo i loppet jämfört med kvalet i Japan, även om Fernando hade otur med den gula flaggan i kvalet. Vi hade tagit in på McLaren, men vi är fortfarande något efter Red Bull, säger Ferraris teknikchef Pat Fry.

Problem i vindtunneln

Under hösten har Ferrari dessutom haft problem med vindtunneln, stallchefen Stefano Domenicali påpekade i veckan att den är för gammal och måste renoveras under vintern.

- Vi har haft små uppdateringar till de senaste loppen och till tävlingen i Singapore så gjorde vi ett par misstag. De hittade vi och tog också bort till helgen i Japan. När man strävar efter att hela tiden utvecklas så måste man också ta vissa risker, säger Pat Fry.

I Japan var stallet ungefär 0,8 sekunder efter Red Bull på ett varv och det räcker inte om man vill vara med och slåss om VM-titeln. Därför kommer Ferrari nu med ett antal uppdateringar

– Det kommer ett par mindre grejer till helgens lopp i Sydkorea, men till tävlingarna därefter kommer vi med flera stora och viktiga förändringar, säger Pat Fry.

– Vi måste behålla lugnet i de fem lopp som återstår av säsongen och vara medvetna om att nu har varje liten detalj betydelse. Vi kommer att förbättra oss, vi är medvetna att de andra har ett försprång. Vi kommer aldrig att ge upp och vi kommer att ge allt ända till tävlingen i Brasilien.

Det är säsongsfinalen som avgörs sista helgen i november.

FAKTA

Loppen som återstår av F1-säsongen

Sydkorea 14 oktober, kl 08.00

Indien 28 oktober, kl 10.30

Abu Dhabi 4 november, kl 14.00

USA 18 november, kl 20.00

Brasilien 25 november, kl 17.00