Trots succé kan Räikkönen lägga av

Finländarens kontrakt går ut och framtiden osäker

Foto: AFP
Kimi Räikkönen i sin Lotus
SPORTBLADET

Kimi Räikkönens comeback har varit en succé.

Ändå kan hans tid i F1 snart vara över.

– 2013 kan vara min sista säsong, säger han.

Finländaren som kom tillbaka till F1 och Lotus efter två år i rally-VM har imponerat. Bland annat vann han den senaste deltävlingen i Abu Dhabi och han utmanade länge Fernando Alonso och Sebastian Vettel som VM-titel.

Han har kontrakt även över 2013, men sedan kan den populäre förarens tid i serien vara över.

- Jag har ett kontrakt 2013 sedan får v i se, säger han till formula1.com

- 2013 kan vara mitt sista år, eller inte. Det vet man aldrig, just nu har jag roligt.

Till nästa år hoppas han återigen att han kan vara med i toppen och kanske vara med och slåss om VM-titeln ända till det sista racet.

- Jag hoppas att vi har en bra bil och enligt de indikationer som vi fått ser det så ut. Det kommer att bli en enklare start på säsongen eftersom vi vet vad vi kan förvänta oss av varandra så helt klart så ska vi försöka att göra en ännu bättre säsong, men allt handlar om hur bra bilen är, säger mästaren från 2007.

- Man vill ju alltid ha mer och det är lite synd att vi inte kunde vara med och slåss om VM-titeln i år, men det var inte heller någon som hade förväntat sig att vi skulle göra det. Förhoppningsvis så kan vi ha den positionen nästa år.

En vinnare igen

Finländaren har sällan kvalat in i toppen, men bilen har varit bra under söndagarna och han har tagit poäng i alla lopp utom ett, han har sått på prispallen vid flera tillfällen och han vann alltså säsongens 18:e lopp.

- Det är egentligen så enkelt som att vår bil är bättre i racen än de andra stallen bilar, om vi jämför med hur det ser ut under ett varv. Det är samma sak när det gäller Ferrari, de är inte heller lika bra under kvalet men i racen presterar de alltid, säger han.

- Nu låter det som om jag är urusel i kvalet, en det är inte hela sanningen. Jag kvalade riktigt bra i Abu Dhabi där jag var femma. jag visste att det skulle ge mig en bra start och sedan fick jag självklart hjälp när Sebastian fick starta från depån. Jag gjorde en bra start och sedan så löste sig allt.

Han tog sin första seger för året och i helgen väntar USA:s GP. Den första träningen startar kl 16.00 i eftermiddag.

FAKTA

Tiderna i helgen

Fredag:

Träning 1 kl 16.00

Träning 2 kl 20.00

Lördag:

Träning 3 kl 16.00

Kval kl 19.00

Söndag:

USA:s GP kl 20.00

ARTIKELN HANDLAR OM