Vettels motståndare - hans eget stall

VM-ledaren är oroad över tekniska problem

Foto: Bildbyrån
Sebastian Vettel leder VM med 13 poäng inför finalen.
SPORTBLADET

Sebastian Vettel kan ta sin tredje VM-titel.
Han leder mästerskapet och fruktar bara en motståndare.
Sitt eget stall.

Tysken som kör för Red Bull, har 13 poäng ner till VM-tvåan Fernando Alonso, Ferrari, som även han är på jakt efter sin tredje VM-titel.
Men inför finalen i Brasilien är han inte speciellt nervös.
– Det är lång väg till söndag, men självklart ger jag allt och vi måste koncentrera oss på varje litet steg, sedan får vi se, säger Vettel till motorsportmagazin.
– I dag var det torsdag och det händer ingenting förrän i morgon (läs i dag). Då laddar vi igen, precis som vanligt, varken mer eller mindre. Det är hemligheten.

Problem med en generator

Den dubble mästaren har inte varit lika framgångsrik som förra året. Han har tvingats bryta två lopp sedan en generator överhettat och det senaste loppet drabbade det ödet hans stallkompis Mark Webber. Nu ska generatorn bytas ut, men det finns ändå en viss oro inom stallet för just bilens tillförlitlighet. Tvingas Vettel bryta har Fernando Alonso alla möjligheter att vinna titeln.
– Vår största motståndare är vi själva, precis som vid varje lopp. Det är ingen enkel uppgift att se till att det blir en helt perfekt helg och få ut max varje dag, från fredag till söndag, säger Vettel som inte är det minsta orolig för det väntande regnet.
– Vi har regndäck och det gör det lika svårt att beräkna för alla förare.
I kväll inleds finalhelgen med två träningar.

FAKTA

Tiderna inför Brasiliens GP

Fredag:

13.00 Träning 1

17.00 Träning 2

Lördag:

14.00 Träning 3

17.00 Kval

Söndag:

17.00 VM-final