Mästarnas mästare klar för Lotus F1

Romain Grosjean har skrivit nytt kontrakt

1 av 3 | Foto: AFP
Grosjean tog hem Race of Champions.
SPORTBLADET

Han vann Race of Champions.

Nu är det dags för nästa framgång.

Romain Grosjean kör F1 för Lotus även 2013.

Fransmannen som i år körde vid sidan av Kimi Räikkönen har haft en tuff säsong, bland annat stängdes han av ett lopp för att han orsakat en svår krasch i starten av Belgiens GP. Han fick stryk av sin teamkollega från Finland, men lyckades ändå övertyga de som bestämmer i Lotus.

Han kör för stallet även 2013.

– Romain är en talang och vi är mycket nöjda med att ha honom hos oss ett år till, säger stallchef Eric Boullier.

– I och med att vi nu har två mycket duktiga förare med Romain och Kimi som är så pass jämna och starka så är jag säker på att vi kan bygga vidare på det starka resultat vi gjorde 2012 och vara ännu bättre även i framtiden.

Tre pallplatser

Romain Grosjean debuterade i F1 redan 2009, för Renault, men han fick ta ett steg åt sidan efter säsongen. 2011 vann han GP2 och förra året kom han tillbaka till kungaklassen. Han tog tre pallplatser under säsongen och slutade på plats åtta i mästerskapet.

– Det känns fantastiskt att få köra för Lotus F1 även 2013 och det är underbart att ha stödet från alla i Enstone, jag ser verkligen fram emot att få köra ut på banan i Australien i mars, säger Romain Grosjean i ett pressmeddelande.

– Jag har lärt mig mycket under mitt första år i F1 och målet är att nu omsätta det på banan och prestera bra nästa säsong. Det händer mycket spännande bakom kulisserna i fabriken på Enstone och det ser väldigt spännande ut med den nya bilen E21.

Mästarnas mästare

I helgen lyckades han också bli mästarnas mästare. Han vann Race of Champions i Bangkok och där besegrade han både den sjufaldige F1-mästaren Michael Schumacher och den trefaldige världsmästaren Sebastian Vettel. I finalen slog han den danske LeManslegendaren Tom Kristensen.

– Mästarnas mästare, det låter rätt bra, det känns verkligen speciellt att få avsluta säsongen på ett sådant sätt och inte var det någon enkelt väg till titeln heller, säger han:

– Jag slog Sebastian kvartsfinalen, Michael i semifinalen och sedan Tom Kristensen i finalen. Det handlar om tio VM-titlar i formel 1 och åtta i Le Mans! Självklart är det speciellt att besegra dem.

F1-säsongen startar om med tester i februari 2013.