”Återigen var det katastrof”

Fortsatt mörker för Massa och Ferrari

1 av 3 | Foto: JERKER IVARSSON
SPORTBLADET

BARCELONA. Fjolåret var riktigt dåligt.

Förra veckans F1-testerna likaså - och i går var det ännu värre.

– Återigen var det en katastrof, säger Felipe Massa.

I säsongsfinalen 2012 förlorade Fernando Alonso och Ferrari VM-titeln, men under hela säsongen var stallet långt efter i det ekonomiskt så viktiga märkes-VM. Bilen var inte tillräckligt snabb i kvalen och dessutom hade Felipe Massa stora problem att hänga med sin meriterande stallkompis. Killen som var VM-tvåa 2008 tycktes ha tappat allt efter det att han skadade huvudet i samband med kvalet till Ungerns GP 2009 och inte förrän hans kontrakt förlängdes med ett år började han prestera igen.

Nu är Felipe Massa fylld av revanschlusta, men efter hans näst sista testdag inför VM-premiären är han uppgiven.

– Det här vädret, det regnade den enda dagen jag körde här förra veckan. Nu regnade det igen och dessutom blåste det, säger han på en pressträff i Ferraris faciliteter intill Circuit de Catalunya.

– Återigen var det en katastrof.

Tror på Red Bull

Han hade den åttonde snabbaste tiden, 4,8 sekunder efter Red Bulls Mark Webber och han blev stående utan bränsle vid sidan av banan när tolv minuter återstod av passet och banan äntligen var torr.

– Jag hade inte de bästa förutsättningarna så resultatet var inte alls bra, samtidigt var det första gången i år som vi körde en tävlingsdistans och det kände bra.

– Jämfört med förra året är balansen i bilen betydligt bättre. Vi får nya delar till premiären och jag hoppas verkligen att de fungerar. Jag tror verkligen att bilen är på rätt väg, sett till den data vi får så är den det.

Vilka stall tror du finns med i toppen när säsongen startar?

– Red Bull är säkert i toppform, reglerna har inte ändrats och varför skulle de ha tappat under vintern? Samma sak gäller McLaren. Sedan hoppas jag att vi starta på en bra nivå, säger han.

– Man har alltid ett bra självförtroende inför säsongen och jämfört med förra året är allt bättre. Sedan får vi se hur det ser ut i kvalet när alla har lika lite bränsle i bilen och ska prestera max på ett varv.  Jag tror på oss och hoppas att vi är med i toppen då.

Testerna i Barcelona pågår fram till och med söndag. I dag lämnar Felipe Massa över bilen till Fernando Alonso.