Sauber: ”Red Bull kommer med en otäck överraskning”

Trots tunga tester tror stallchefen att mästarna är med i toppen när säsongen startar

Foto: AP AP
Red Bulls Sebastian Vettel har vunnit VM varje år sedan 2010.
SPORTBLADET

Red Bull hade problem under testerna i Barcelona.

Och på fredag startar F1-säsongen.

– Men för den som räknar bort dem väntar en mycket otäck överraskning, säger Peter Sauber.

Han är mannen bakom F1-stallet Sauber och även om han inte längre leder verksamheten på banan så är han mycket engagerad inom sporten.

Efter förra veckans avslutande tester i Barcelona är han övertygad om att det kommer att bli mycket jämnt bland stallen mitt i fältet, dit räknar han sitt eget Sauber.

– Därför är det omöjligt att ge något tillförlitligt tips inför säsongen. Det som avgör är vem som klarar av att hantera däcken på bästa sätt, skriver han i den schweiziska tidningen Blick.

Mercedes snabbast

Under testerna i Barcelona var det Mercedes som var snabbast under helgen, medan Ferrari verkade ha hämtat in lite av det avståndet som de hade till konkurrenterna under förra säsongen och McLarens förare inte riktigt hittade rätt i bilen. Hos de tre senaste säsongernas mästarteam, Red Bull var det också oroligt och stallets motorsportkonsulent Helmut Marko förklarade för tysktalande journalister att han stallet hade vissa problem med balansen.

– Mercedes var ett stort utropstecken under de avslutande testerna, och Ferrari var inte långt efter, säger Peter Sauber.

– Red Bull däremot låg något längre efter, men den som räknar bort dem och inte tror att de ska vara med längst fram väntar en mycket otäck överraskning. Det stallet har så mycket resurser att man har möjlighet att lösa även väldigt svåra situationer. Vänta bara så får ni se.

F1-säsongen startar natten till fredag med de två inledande träningarna inför Australiens GP som avgörs tidigt på söndag morgon.