Alonso startar psykkrig mot Vettel

Fernando Alonso hånar den tredubbla mästaren Sebastian Vettel inför helgens lopp

Fernando Alonso, dubbel mästare i F1.
SPORTBLADET

F1-säsongen har knappt börjat.

Men psykkriget mellan Fernando Alonso och Sebastian Vettel är redan i gång.

– Deras styrka är inte direkt att plocka ut max ur bilen, säger spanjoren.

Under förra säsongen var det tydligt att det är ett mycket spänt läge mellan de senaste tre årens världsmästare Sebastian Vettel och den dubble mästaren Fernando Alonso. Ferrariföraren poserade med paintballutrustning på twitter inför avgörandet, kallade Lewis Hamilton för sin tuffaste motståndare och påpekade att han tävlade mot stjärndesignern Adrian Newey, Red Bull.

Under fjolårets säsongsavslutning och inför årets säsong har Vettel inte velat kommentera Alonso och hela tiden sagt:

– Jag tittar bara på oss, ingen annan.

Vapenvilan bruten

Men på sista presskonferensen inför premiären var både Vetttel och Alonso var mycket korrekta i sina uttalanden om varandra och Melbourne startade Vettel från pole position och var trea i mål, Alonso var tvåa.

Men nu tycks vapenvilan vara över.

– Trots resultatet i Melbourne så vet vi att de är snabbast under normala förhållanden, säger Alonso om Red Bull till motorsportmagazin.

– Men jag behöver å andra sidan ingen bil som är snabbare än vad deras är, jag behöver en bil som jag kan kämpa med.

Får inte ut max

Han påpekar att Vettel bara varit överlägsen under en enda säsong, 2011.

– Red Bull har vunnit två av sina tre titlar i det sista loppet och detta trots att de hade en bil som var en sekund snabbare än alla andras, säger Alonso.

– Deras styrka är inte direkt att plocka ut max ur bilen. På något sätt så är det alltid samma sak. De är etta och tvåa i kvalet, men sedan händer det någonting. Ibland är det i starten, ibland är bilen inte tillförlitlig eller så är det återigen ett däck som strular...

Årets andra F1-lopp avgörs i Malaysia på söndag, där vann Fernando Alonso förra året medan Sebastian Vettel bara var elva sedan han kolliderat med en HRT och skadat sitt bakdäck.