Sågningen – av egna teamet

Webber ursinnig på Red Bull efter nya problem: ”Korkat och pinsamt”

KRITISK Medan Sebastian Vettels bil har fungerat felfritt har hans stallkamrat, Mark Webber, kämpat under den gångna säsongen med en rad problem. Under gårdagens kval till Ungerns Grand Prix brast det för Webber som lämnade depån ursinnig. ”Att köra bilen så långt från dess maxpotential är frustrerande”, säger han.
SPORTBLADET

Mark Webbers bil fortsätter att krångla, och Red Bull kommer allt längre från toppen i konstruktörsmästerskapet.

Under gårdagens kval till Ungerns Grand Prix lämnade han ursinnigt depån.

– Det är helt åt helvete, säger han.

I dag startar Mark Webber som tia i Ungerns Grand Prix. Britten Lewis Hamilton har pole.

Australiensarens säsong har bestått av problem efter problem efter problem. Gårdagens kval till Ungerns Grand Prix var inget undantag för den olycksdrabbade veteranen.

Inga problem för Vettel

Under långa perioder tvingades Webber köra utan KERS. Inför tredje kvalpasset tröttnade 36-åringen, lämnade depån i vredesmod och struntade i att försöka sätta en tid. Sedan sågade han Red Bull-teamet längs fotknölarna:

– KERS, växellådan, you name it. Att köra bilen så långt ifrån dess maxpotential är vansinnigt och oerhört frustrerande, sa han och dundrade vidare:

– Det är korkat och pinsamt. Att halka efter på den här banan är brutalt. Vi borde vara med och utmana om förstaplatsen men i stället är vi på en jävla tiondeplats. Det är helt åt helvete, säger Webber.

Han är generellt ansedd som branschens just nu störste olyckskorp efter en rad olika bekymmer. Samtidigt har lagkamraten och den regerande världsmästaren Sebastian Vettel, 26, inga nämnvärda problem med sin bil.

Hamilton i pole

Tysken såg länge ut att ha säkrat pole position i går, men fick till slut se sig slagen med tre hundradelar av Lewis Hamilton, 28.

Det var den brittiske kvalkungens tredje raka pole position.

– När allt kommer omkring var jag ändå ganska nöjd med min körning, jag var inte tillräckligt snabb bara, sa Vettel.

Kravet: Få allt fungera

– Lewis gjorde ett exceptionellt bra jobb och Mercedes har onekligen sett väldigt bra ut på kvalen den senaste tiden.

Mark Webber kräver att Red Bull-teamet får ordning på hans bil i tid till dagens tävling.

– De måste få den att fungera. Det är ett långt lopp och allting måste klaffa. KERS var bara halva problemet i dag (läs: i går), det var massa andra saker också.