Skandaltidningen hånar Schumacher

F1-legendaren överväger att stämma

1 av 29
Michael Schumacher vårdas nu i sitt hem.
SPORTBLADET

Tyska satirtidningen Titanic har stått för ett rejält övertramp.

På omslaget till det senaste numret hävdas att man har den första bilden på F1-mästaren efter olyckan – och publicerar en bild på Niki Lauda.

– Det är helt oacceptabelt och respektlöst. Hur kan man publicera sånt skräp? säger Lauda.

Tidningen Titanics förstasida.

Läkarna på sjukhuset i franska Grenoble fortsätter arbetet med att föra Michael Schumacher ur den konstgjorda koma han legat under i över fem veckor.

Enligt BBC reser hustrun Corinna från familjens hem i Schweiz dagligen. En resa på 175 kilometer. Med sig har hon Michaels bror Ralf och parets barn Gina Marie, 16, och Mick, 14.

Förra veckans besked om att läkarna nu inlett processen att väcka Schumacher togs emot med glädje av fans runt om i världen.

”En rädsla”

Men medan läkarna försöker att kommunicera med Schumacher är pressen hård på familjen enligt BBC.

– Att vakna upp från koma är inte som det ser ut i filmer. Det kan vara en väldigt lång process som tar flera dagar eller veckor. För familjen byts rädslan kring huruvida patienten ska överleva ut mot en rädsla för hur pass återställd deras älskade kommer att bli, säger Luke Griggs, talesman för Headway, Englands ledande välgörenhetsorganisation för människor som lever med hjärnskador, till BBC.

Och mitt i den processen har tyska satirtidningen Titanic stått för ett rejält övertramp. På omslaget till det senaste numret lockar man läsare med rubriken ”Exklusivt: första bilden efter olyckan – så här pass illa är Schumi drabbad”.

”Hyckleri”

Till den rubriken följer en stor bild på Niki Lauda, 64, den tidigare F1-mästaren som själv vanställdes efter en krasch 1976.

Lauda själv överväger att stämma tidningen.

– Omslaget är oerhört oförskämt, helt oacceptabelt och respektlöst. Hur kan man publicera sånt skräp? säger Lauda till österrikiska Heute.

Men Titanic slår ifrån sig.

– Den brittiska pressens reaktion är hyckleri. De är bara upprörda för att vi hann före dem med idéen, säger Titanics chefredaktör Thomas Gsella till engelska Daily Mail.

Utöver omslaget publicerar tidningen även pussel och lekar som enligt Titanic ”kan användas av föräldrar för att förklara Schumachers olycka för barn”.

Enligt Daily Mail har Titanic fått 35 tidningsnummer tillbakadragna sedan tidningen startades 1979.

ARTIKELN HANDLAR OM