Nya övertrampet av tyska skandaltidningen

”Vi beklagar publiceringen, åtminstone lite grand”

1 av 29
SPORTBLADET

Tyska satirtidningen är i rejält blåsväder efter att ha hånat Michael Schumacher.

Då skickar man ut en sarkastisk ursäkt.

– Vi vill försäkra våra läsare om att vi skickat en undersökande reporter utklädd till sjuksköterska till kliniken i Grenoble, skriver tidningen.

Tidningen Titanics förstasida.

Läkarna på sjukhuset i franska Grenoble är mitt i den långa processen att väcka Micha. Mitt i den processen stod tyska satirtidningen Titanic för ett rejält övertramp. På omslaget till det senaste numret lockar man läsare med rubriken ”Exklusivt: första bilden efter olyckan – så här pass illa är Schumi drabbad”.

Till den rubriken följer en stor bild på Niki Lauda, 64, den tidigare F1-mästaren som själv vanställdes efter en krasch 1976.

Lauda själv rasade och överväger att stämma tidningen.

– Omslaget är oerhört oförskämt, helt oacceptabelt och respektlöst. Hur kan man publicera sånt skräp? sa Lauda.

”Skickat en reporter”

Utöver omslaget publicerade tidningen även pussel och lekar som enligt Titanic ”kan användas av föräldrar för att förklara Schumachers olycka för barn”.

I svallvågorna av kritiken mot Titanic väljer tidningen nu att publicera en ”ursäkt”.

– Vi förstår oron men vi vill försäkra våra läsare om att vi skickat en undersökande reporter utklädd till sjuksköterska till kliniken i Grenoble. Om vi tragiskt nog förväxlat Schumacher med en annan framstående F1-förare som varit inblandad i en allvarlig olycka beklagar vi publiceringen, åtminstone lite grand! skriver tidningen i ett uttalande enligt Daily Express.

ARTIKELN HANDLAR OM