Uppgifter: Schumacher har drabbats av bakslag

1 av 29
Michael Schumacher vårdas nu i sitt hem.
SPORTBLADET

För två veckor sedan bekräftade Michael Schumachers manager Sabine Kehm att en återuppväckning påbörjats.

Nu uppger tyska Bild att ”Schumi” drabbats av en lunginflammation vilket kan försvåra processen.

– Vi kommenterar inte spekulationer, säger Kehm till tidningen.

F1-legendaren Michael Schumacher ligger fortfarande nedsövd på universitetssjukhuset i Grenoble, Frankrike, efter skidolyckan den 29 december.

För drygt två veckor sedan startade läkarna processen att väcka tysken och han ska enligt uppgifter i tidningen L'Equipe ha ”reagerat” positivt i början av uppvaknandet.

”Farlig sjukdom”

I natt uppger tyska tidningen Bild att Schumacher råkat ut för ett bakslag: 45-åringen ska ha drabbats av en lunginflammation.

Enligt professor Heinz Peter Moecke, chef för avdelningen akutmedicin vid Hamburgs sjukhus, försvårar det processen att väcka Schumacher.

– Lunginflammation är i allmänhet en allvarlig och farlig sjukdom, eftersom kroppen förses med mindre syre och på så sätt försvagas, säger han.

För patienter som behandlas på intensivvård är sjukdomen ännu värre och kan leda till organsvikt och döden, uppger Bild.

– En sak som kan hända är att det bildas sekret i halsen, och det går inte att hosta genom luftstrupen som är ventilerad. En frisk person hostar och sväljer flera gånger i minuten utan besvär. Det hjälper till att skydda lungorna, säger Heinz Peter Moecke.

Locket på

Schumachers manager Sabine Kehm vill inte kommentera om det stämmer att han drabbats av lunginflammation, om hans liv är i fara, eller om de avbrutit uppvakningsförsöket.

– Vi kommenterar inte spekulationer, säger hon till Bild.

ARTIKELN HANDLAR OM