”Jag är rädd för dåliga nyheter”

F1-bossen frågar inte kring Schumachers tillstånd

SPORTBLADET

De har känt varandra i över 20 år.

Men Bernie Ecclestone vill inte ha några uppdateringar kring Michael Schumachers tillstånd från de närstående.

– Jag är rädd för dåliga nyheter, säger F1-bossen till Bild.

58 dagar har gått sedan F1-legendaren Michael Schumacher skadade sig allvarligt i en skidolycka. Sedan dess har han legat nedsövd på sjukhuset i Grenoble.

I slutet av januari uppgav franska tidningen L'Equipe att läkarna påbörjat processen att väcka ”Schumi” och att han reagerade positivt i början av uppvaknandet. I mitten av februari rapporterade tyska Bild att 45-åringen drabbats av en lunginflammation.

”Jag frågar inte”

Och så i söndags rapporterade tyska Fokus att återuppväckningen avbrutits, något som senare dementerades av F1-mästarens manager.

Med motstrida uppgifter är det för dem som känner Schumacher väl är en svår period. Som för F1-chefen Bernie Ecclestone, som känt tysken i över två decennier.

– Jag är rädd för dåliga nyheter. Så jag frågar inte Michaels vänner eller familj hur det är ställt med honom. Jag vill att Michael kommer tillbaka som vår ”Schumi”, inte som någon annan, säger Ecclestone till Bild.

Spelar backgammon ihop

Enligt den tyska tidningen är Schumacher en av få inbjuda, och deltagande, personer som spelar backgammon i F1-chefens lyxhusvagn vid olika Grand Prix.

– Från det jag ändå hört tror jag att han vaknar. Men kommer han fortfarande att vara den Michael vi alla känner? Jag tänker ofta på honom och hoppas på det bästa. Men det enda vi kan göra är att vänta.

ARTIKELN HANDLAR OM