”Vi måste försöka överleva premiären”

Testproblemen fortsätter för Red Bull

SPORTBLADET

Två misslyckade tester.

Nu måste Red Bull hitta rätt – annars är säsongsstarten i fara.

– På något sätt måste vi försöka överleva premiären i Australien, säger Helmut Marko.

Det första testet i Jerez var en katastrof för Red Bull, det slog flammor kring bilen och stallet avbröt testet i förtid.

Men inte heller det andra testet i Bahrain fungerade som det skulle. Världsmästaren Sebastian Vettel tillbringade mer tid i garaget än på banan och återigen fick stallet avsluta testandet i förtid.

Det stora problemet är motorn som levereras av Renault. Enligt Sport Bild saknar den 165 hästkrafter jämfört med vad Mercedes och Ferrari hade till sitt förfogande under testveckan i Bahrain.

– Räknar vi om det handlar det om 30 km per timme på rakorna, säger Red Bulls motorsportkonsulent Helmut Marko till Sport Bild.

 – Vi har inte lyckats utnyttja det nya hybridsystemet än.

”Åker från problem till problem”

I år har Kers försvunnit och lämnat plats åt ERS, ett hybridsystem som får användas 33,3 sekunder per varv och som ungefär 163 hästkrafter extra. När det inte fungerar för Red Bull förlorar mästaren Vettel mer tid på rakorna än vad han kan ta in i kurvorna.

Men poweruniten är inte det enda som ställer till det för de fyra senaste årens mästare.

 – Vi åker rutschkana från problem till problem och ligger klart efter vår ursprungliga plan, säger Marko till motorsportmagazin.

– Allt är öppet just nu och vi kan inte säga om vi hinner få ordning på det till säsongen startar.

Hans stall - och alla andra - har fyra dagar på sig. Testet startar i Bahrain i dag och för Marcus Ericssons del inleds det i morgon. Han kör två dagar för Caterham, fredag och söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM